Entitet RS
73

Hamzić osudio ponašanje Emira Kusturice koji je Ćamilu Durakoviću posovao majku

Piše: Er. M.
Delegat u Vijeću naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora Stranke za BiH u Prijedoru Elvedin Hamzić osudio je ponašanje režisera Emira Kusturice koji je danas izvrijeđao bivšeg načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića psujući mu majku.

U Srebrenici će sutra biti održana sjednica kompletnog Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu koje će između ostalog raspravljati i o brutalnim uvredama koje je Kusturica upututio Durakoviću.

"Kao delegat u Vijeću naroda RS-a na najoštriji mogući način osuđujem ponašanje Emira Kusturice. Mi moramo stati u zaštitu Bošnjaka u bh. entitetu RS. Tražit ću na Vijeću naroda RS-a da se nadležni organi očituju o ovom incidentu", kazao je Hamzić.

Podsjećamo, u Osnovnom sudu u Višegradu danas je održan glavni pretres po tužbi koju je režiser Emir Kusturica podnio protiv bivšeg načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića i Avaz Roto Presa. Tokom unakrsnog ispitivanja, Kusturica je nekoliko puta uputio pogrdne psovke Durakoviću, što je zabilježeno i na sudu.