BiH
19

GRAS obilježio godišnjicu ubistva vozača tramvaja Armena Dulića

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prije dvije godine, 2. juna 2014. godine, vozač tramvaja Armen Dulić ubijen je dok se vraćao kući sa posla. Ubica Sulejman Šehić je u oktobru 2015. godine osuđen na 15 godina zatvora.

Djelatnici GRAS-a u četvrtak su na simboličan način obilježili godišnjicu ubistva svog kolege. Isticanjem njegovih fotografija na vozilima nekadašnji prijatelji i poznanici podsjetili su građane Sarajeva na gnusni događaj od prije dvije godine.

Također, delegacija GRAS-a je posjetila Dulićev mezar gdje je poklonila hatma-dovu, a sakupljena su i određena novčana sredstva koja će biti uručena njegovoj porodici.

Slučaj koji je šokirao Sarajevo i ostatak BiH desio se u mjestu Zovik kod Hadžića. Dulić se autobusom vraćao kući s posla, a Šehić je u istom vozilu započeo svađu s vozačem. Uskoro se u prepirku uključio i Dulić kako bi zaštitio svog kolegu.

Prilikom izlaska iz vozila ubica je usmrtio Dulića ubodom nožem u grudni koš. Šehić je nakon izvršenog krivičnog djela pobjegao, a Duliću je u Domu zdravlja u Hadžićima konstatovana smrt. Istoga dana počinitelj je priveden u naselju Gradac.

Šehić je na početku suđenja u septembru 2014. odbio priznati krivicu za počinjeno djelo, a proces u kojem je svjedočila i Dulićeva supruga konačno je završen godinu dana kasnije kada je Šehiću izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

Dok mu je sudija Jasenko Ružić čitao presudu, Šehić je zaplakao, a njegova odbrana je smatrala kako je kazna prestroga.

Prema ranijim pisanjima medija, Šehić je i prije počinjenja djela ubistva bio nasilna osoba. Navodno je i u godinama nakon rata izvršio određena kaznena djela za koja nikada nije odgovarao.