Zečević na suđenju Karadžiću
0
"Granata na Markale ispaljena s položaja bosanskih Srba"
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
respect gospodine profesore!
Berko Zečević je znao 3 marta da ce granata na markale biti ispaljena 4 marta, nista novo, ali je bas prozirno.
SVE SMO UPAMTILI SVAKI UDARAC U LEDJA OD VAS! SVAKI DAN DA VAM VRACAMO ISTOM MEROM MALO JE! OTPADU OKOLNIH NARODA! MNOGO JE 24 PROCENTA ,VAMA JE AZIJA JEDINO SIGURNA KUCA! BALYJE! DAJU SKOLAMA IMENA SULTAN FATIH A KAO VOLE ZEMLJU U KOJOJ ZIVE, DICE SE NJENOM ISTORIJOM,AHAHHAHA MULTIKULTURALNOST NA ISLAMSKI NACIN!
@ četničiće koji komentarišu i p.odje.bavaju na ovako bolnoj temi: previše ste se opustili, majku vam curvu. mogli bi da nadrljate i za markale i za srebrenicu, višegrad, prijedor...
OTPAD OKOLNIH NARODA,VECITE SLUGE SVIH OKUPATORA,STA STE MISLILI BONBONE DA VAM DAMO ZA PREGLASAVANJE MALO JE BILO GRANATA PO VAMA! VI NISTE LJUDI!
COVJEK ZIVI I RADI SARAJEVU I STA MOZE DRUGO RECI NEGO ONO STO JE REKAO,STA BI MU SE DOGODILO DA JE KOJIM SLUCAJEM REKAO NESTO DRUGO ??????
i na osnovu izjave \"da je granata doletjela iz pravca sever-severozapad, pod uglom udara od 18 stepeni, prenosi Radio Slobodna Evropa.\" vi dajete tako bombastican naslov i stavljate covjeku rijeci u usta. Ne kazem da Srbi nisu ispalili granatu al halo...jeste li vi novinari ili sta?? Covjek ima toliko problema radi svog svjedocenja, vi ga jos uvaljujete, ono bas uvaljujete...
Kućeš dalje? Koda imaš kud? 15 godina je od rata a sve isto, samo što se ne puca.
To i mala djeca znaju ! Hajmo dalje ba
ko o cemu, krva o postenju..mujice
mely, imaju li tu snimci sudjenja jer nisam u mogucnosti da ih uzivo pratim? to pitam. preko dana nisam kuci a navecer chede koje su preuzele javni servis zele da se o njihovom rashi sada sto manje prica.
Za \"...\": http://www.icty.org/ Imaš mogućnost pratiti sva sudjenja otvorena za javnost.
Ovaj projektil je dosao sa podrucja sela Mrkovici, a onaj 1995. (Markale 2) tj njih 5 su doletjeli iz pravca Lukavice. U vezi ovog drugog je Unprofor stvorio mit kako se ne zna ko je da bi osigurali prolaz svojih snaga u istocnoj Bosni. U vezi prvog masakra je prvobitno receno kako postoji 6 mogucih mjesta, od toga jedno pod kontrolom Armije Bosne i Hercegovine. Plavi sljemovi su medjutim brzo potvrdili da sa te lokacije nije ispaljivano nista tog dana. I dijelovi granate koji su pronadjeni na Markalama su radjeni na samo dva mjesta - obadva pod kontrolom vojske RS. Djeca u Sarajevu su znala imena mjesta po brdima oko grada, a znalo se i da se moglo stradat od snajpera - recimo onih u neboderima na Grbavici. Rekordan broj granata ispaljenih na grad za jedan dan je negdje oko 3.800. A i danas ima tona ljudi koji ili misle da je to sasvim okej ili ne vjeruju u takvo nesto. Sta drugo reci nego da je to bolesno...
Poznato je da je Zečević istragu uradio na osnovi fotografija i tu s krije sva gungula oko njegovog neodazivanja i privođenja u Haag. Naravno da je to strogo zabranjeno, ali, eto, desilo se i Rasho će na tome profitirati u završnoj riječi i osporiti službenu verziju masakra na Markalama.
Svi i stranci osim okrivljenih svrba tvrde da su svrbi ispalili granatu i ja bih negirao da sam nedaj boze svrbin.
Pod uglom od 18 % ? A sa koje udaljenosti je ispaljena granata ?