Iznosi 71,2 miliona KM
0

Gradsko vijeće Zenice usvojilo prijedlog budžeta za 2022. godinu, bez amandmana A-SDA i SDA

E. M.
Gradsko vijeće Zenice
Gradsko vijeće Zenice
Gradsko vijeće Zenice danas je sa 18 glasova za 6 protiv i dva suzdržana glasa usvojilo prijedlog budžeta i plan njegovog izvršenja za 2022. godinu, a svi amandmani opozicije odbijeni su odlukom većine.

Dugoočekivani prijedlog budžeta i njegovo izvršenje danas su usvojeni na sjendici Gradskog vijeća u Zenici, a amandmani opozicije nisu usvojeni.

Tako su nakon burne rasprave o amandmanima sa 18 uzdržanih i 8 glasova za odbijeni amandmani A-SDA (NES) koji se tiču izrade projekta nadzemne i podzemne garaže za Mokušnice vrijednosti 50.000 KM te povećanje sredstava za sport sa 750.000 na 900.000 KM.

Također, i amandmani SDA koji su se odnosili na povećanje sredstava za sport, sufinansiranje stambenog zbrinjavanja mladih bračnih parova, pomoći boračkoj populaciji te izdvajanje sredstava za Gorsku službu spašavanja koja volonterski radi, odbijeni su s nedovoljnim brojem glasova za (8-9 vijećnika), dok je većina u Gradskom vijeću bila suzdržana po ovim izmjenama (16-17 vijećnika).

Na kraju je budžet usvojen sa 18 glasova za, šest glasova protiv te dva suzdržana glasa. Budžet Grada Zenice za 2022. godinu iznosi 71,2 miliona KM.