Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka cast
Akcija treba da se zove: \"BOCU PLATI, PA VRATI I NAPLATI!\"
kod nas postoje dvije fabrike za recikliranje plastične ambalaže (jednoj od njih će se prodati flaše prikupljene u ovoj akciji), tako da potražnje ima, ali nema sistematskog prikupljanja ovakve ambalaže.
ovo je najkul stvar, iako su ovi likovi ekolozi smote, dobra je ovo fora!
zar ima gradana kad su domoroci uglavnom grmalji
Napokon,odlicna akcija!!
Ovo je super-odlično, podržavam i ako mogu nekako pomoći,..na raspolaganju.
sto bi rekao moj prijatelj: \'\'Jedino sto vise volim od majcinog mlijeka je ambalaza!\'\'
Plasticne boce za pivo, sokove, mineralnu vodu se ovdje u Norveskoj koriste vise puta ( 25-30) tako da je to ustavri visekratna ambalaza.
Ovdje u Norveskoj je to najbolje rijeseno. Kad kupujete npr. pivo ( u staklenoj, plasticnoj ili alu ambalazi ) u cijenu je i ambalaza uracunata. Vecina trgovina ima automate u koji vracate svu tu ambalazu dobijete papiric - racun i na kasi dobijtet navac isto onoliko koliko je i uracunato u cijenu kad kupujete.
hrvati su to najpametnije rijesili.
nada je davno izgubljena...
pametno ne gubim nadu u ovo drustvo
super akcija
U Njemackoj se za flasu, konzervu isl. placa/dobija nazad 25c = 50pf. Za pivsku staklenu flasu samo 7. takvih je i najvise za vidjeti po parkovima. Sve u svemu jeste super, ali ima par mana: - Treba neko da se BRINE i reciklira te flase - Treba se napraviti da svako sve kupljene flase moze svuda vratiti, a ne kao na pocetku - \"Ne moze ovdje, mi nemamo takvih flasa!\" - Treba nabiti cijenu koja nece tako bolno poskupiti pice da ga niko vise ne kupuje, a koja ce ipak biti dovoljno visoka da se ne baca svaka flas u rijeku to ukratko- tema je mnogo sira i kompleksnija. Mnogo jednostavnije je generalno zabraniti plasticnu ambalazu i direktno u buducnost, a na staklenke i konzerve uvesti kauciju kao prije 20 godina i tocka