Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi jos raspaljujemo vatru kartonom, toliko o nasem pametnom mozgu. Mi nikad nista novo ne prihvatamo, drzimo se ko kerovi u toru
Zbog toga su religije opstale i opstaju. Tako će biti dok se prosječna IQ ne digne iznad 100, tada će biti drugačije i bolje. inače prosječna IQ ide gore za 3, svakih 10 godina.
Profesor doktor magistar Elvedin Pezic je objasnio zasto se ne smiju vakcinirat dijeca. Zato danas ovoliko ovih vlaski bolesti.
Digitalci su smece. Dva mjerenja jedno za drugim, razlika u temperaturi u 2 stepena. 37 i 39. Velka je to razlika. Koji su k zabranili onaj sa zivom? E da je kap zive moj najveci problem. Eeee moja djeco, gdje ste vi bili kad sam ja ganjo zivu iz razbijenog toplomjera po parketu
Sve što je digitalno prije svega mora biti analogno, pa se očitanje, signal pretvori u digitalni. Tako da ja vjerujem živi, a taj može u najboljem slučaju biti jednako tačan ili lošije preciznosti.
Nije narod siso vesla jarane,prvo nema baterije drugo samo tresnes i pod pazuh 5 min. 100% tacna temperatura , veci su otrovi ove nove sijalice ako se razbiju pa nikom nista .
Ako su mjerni instrumenti u zdravstu na bazi žive nepouzdani, zašto svaki doktor u svom uredu-kancelariji posjeduje i isključivo koristi instrument za mjerenje pritiska na bazi žive? Takodjer, zašto na KCUS pacijentima mjere tjelesnu temperaturu instrumentima na bazi žive?
dobri stari toplomjer
jesul' made in Germany pajdo?ako nisu ništa to ne valja
Nisu svi stakleni sa živom. Svoj stakleni sa srebrenkastom tekućinom sam uzeo u apoteci ima više od 10 godina, marke Geratherm, sans mercure/mercury free. CE, Made in Germany.
Zive se nadisete vise iz cumura koji lozite svake godine nego iz toplomjera. No ko se boji, a nece toplomjer na baterije koji pitanje je da li radi i kako radi kad zatreba - ima toplomjer s galijumom po apotekama. http://www.iasc-shop.com/product_info.php?cPath=41_31&products_id=1054&more_id=1 https://shop.apotekalora.rs/aparati/toplomer-bez-%C5%BEive-sa-galijumom-detail.html http://prodaja.zelena-apoteka.com/kupi/toplomer-sa-galijumom-405796
Joj kao mali sje sjecam kako mi je mama prijetila da ce mi ziva uci u tijelo ako slomijem tomplomjer :)
Ukoliko zelite da naručite najpovoljniji I najpouzdaniji živin toplomjer, 061/484-953,dostupna I dostava na veću količinu.
Ukoliko zelite da naručite najpovoljniji I najpouzdaniji živin toplomjer, 061/484-953,dostupna I dostava na veću količinu.
Hebo agenciju iz BiH, i njene zabrane. Kad im opereš lažne diplome ni krastavac na pijaci ne bi mogli prodavati...
U domovima zdravlja i bolnicama se koriste zivini toplomjeri jer ih vjerovatno imaju.Imam i ja zivin toplomjer i ne bi ga zamijenila ni za jedan drugi.Ti sto navodno prodaju zivine toplomjere vas lazu.To su toplomjeri koji izgledaju kao zivini ali sadrze tri vrste legura koje reaguju na povisenu tjelesnu temperaturu.Kako neko moze prodavati nesto sto se ne proizvodi skoro cetiri godine?Vi ste glupi pa nasjedate.
Moze se prodavati jer Kina i ogromne zalihe. A razliku znas po tome sto se zivin lakse otresa i ocitava. Veca gustina i reflektivnost. Galinstan nece ispasti onako fino crna linija kao na slici gore. Takodje, dolazi sa zelenim pakovanjem - plavo je za zivu.
mosa vazi
Tačno je da je živa otrovna ali niko ne kaže da je količina žive u termometru minijaturna.
Ma ja mislim da je problem sto zele da izbace stvari koje su dugotrajne iz prodaje te se prelazi na elektroniku koju je jednostavno programirat da nakon nekog vremena rikne. Analogne stvari su dugotrajnije zato bi vecina domacica sad prije uzela ves masinu iz 1980 nego samsung 2020 sa petero vrata
Upravo to...imam živin termometar preko 20 godina i radi perfektno nema baterija i radi.
Ta domacica je tuka. Moderne masine ne samo da stede struju i vodu - dizajnirane su za moderne deterdzente. Naravno, pazis sta uzimas i platis kao i 1980. - preracunato u danasnje pare. A ne neko smece iz Kine ili Turske. Ili nesto "pojeftinjeno" za nas i Afrikance, skidanjem dijelova. I niko ne kuje zavjere protiv toplomjera. Nego su mame otkrile da djeci guraju staklene cjevcice punjene otrovom od kog postanes retard. Mame fejsbukare kukaju na vakcine zbog zive u konzervansu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Znaci ukratko ako razbijete toplomjer moze doci do nekih nezeljenih situaciju gore nabrojanih , ali ako ga koristite razumno necete imati probleme nikada . Ja zivin toplomjer imam od prije rata , pametnom dosta ...
e to je istina živa....ja sam čak razbio živin termometar u stvari pukao je iznad šporeta od topline jedna se kapljica vidjela koja isparila za par sekundi...ništa se nije desilo.
@zmajcekSaUne Od te kapljice si 10% gluplji. Salim se. Nije bas 10%. No utice na kognitivne sposobnosti, lakse se nerviras, imas problema sa spavanjem i jos kojesta. Ali bez brige. Vise se trujes od uglja koji se lozi. Svake godine. Po malo. Pa se poslije cude sto nasi uspiju kad odu odavde a ovdje im se ne da. Jer su svake zime sve gluplji i nesposobniji.