31. kolo Wwin lige BiH
85

Igman i Željezničar remizirali u utakmici s tri poništena pogotka

E. K.
Igman - Željezničar (Foto: Adem Ćatić, fkz.ba)
Igman - Željezničar (Foto: Adem Ćatić, fkz.ba)
Nogometaši Igmana i Željezničara su remizirali u 31. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine u Konjicu u utakmici u kojoj su poništena čak tri pogotka te je susret okončan rezultatom 0:0.
Prvi je zaprijetio Igman već u 11. minuti susreta kada je sa 20-ak metara šutirao Janketić, no njegov udarac je zaustavio Muftić uz pomoć prečke te je ostalo 0:0 da bi već u sljedećem napadu ponovo šutirao isti igrač, ali je lopta otišla pored gola. Igrala se 13. minuta kada je Ramić postigao gol za vodstvo domaćeg sastava, no on je poništen zbog opravdanog ofsajda u kojem se nalazio napadač Igmana.

U 23. minuti Igman je postigao još jedan gol kojeg je sudija Frano Jelić poništio. Stefan Denković je majstorski pogodio iz slobodnjaka, a Frano Jelić je poništio gol zbog kretanja Amera Dupovca ispred živog zida gostujućeg sastava. Deset minuta kasnije najbolja šansa za goste na utakmici. Boljević je ubacio sa strane, a Krpić je glavom pogodio prečku gola Ćemana.

Praktički u istoj minuti nova velika šansa za Plave, ali je Aleksandar Boljević pogodio samo stativu gola Igmana da bi isti igrač minutu kasnije šutirao visoko preko gola Ćemana. U 40. minuti susreta loša reakcija Drine, a Galić je pokušao vratiti loptu Muftiću, no pogodio je stativu gola Željezničara da bi u posljednjem napadu u prvom dijelu poništen gol Krpića zbog nepostojećeg ofsajda pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Baš kao i u prvom dijelu, i u nastavku je Igman prvi zaprijetio i to preko Dupovca koji je pokušao glavom nakon prekida, no njegov udarac je odbranio Muftić da bi nekoliko minuta kasnije zaprijetio ponovo Boljević, ali promjene rezultata nije bilo. Na sljedeću šansu se čekalo do 70. minute kada je udarac Denkovića iz slobodnjaka zaustavio Muftić te je ostalo 0:0.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te je ostalo 0:0. Igman sada ima 33 osvojena boda, šest više od Tuzla Cityja koji je u zoni za ispadanje dok je Željezničar i dalje sedmi sa 37 bodova.

U sljedećem kolu Igman će gostovati kod Borca dok će Željezničar još jednom u goste, ovaj put kod Zvijezde 09.

Rezultat:

Igman - Željezničar 0:0

Posušje - Sloga Doboj 2:1 (Boban (p), Maglcica / Predragović (p))

Tabela: