Dagestanac u problemima
30

Propao veliki Habibov projekat: Optužen je za utaju poreza i prijeti mu zatvor

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Habib Nurmagomedov (35) nije čovjek za čije se ime vežu skandali, ali danas iz Rusije stižu informacije koje će u javnosti podići dosta prašine.
Prema navodima Masha i RT-a. porezna uprava u Rusiji blokirala je račune Eagle FC organizacije, Habibovog projekta koji je ekspresno propao, kao i humanitarne organizacije u vlasništvu Nurmagomedova.
Razlog je, kako tvrde iz Rusije, utaja poreza za koju će Habib biti optužen. Njegov dug na osnovu poreza državi iznosi oko 3 miliona eura, a nezvanični izvori kažu da je taj novac legendarni borac iskoristio za kupovinu hotela i pokretanje start-up biznisa u Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Eagle FC organizacija doživljava kolaps nakon silovitog početka pod vodstvom Nurmagomedova, koji ju je kupio 2020. godine. Organizirali su oni nakon investiranja Habiba tri događaja na tlu Sjedinjenih Američki Država i potpisivali neke renomirane borce, ali sve se ubrzo ugasilo i danas organizacija samo radi na prostoru država bivšeg SSSR-a.

Bude li Khabib proglašen krivim za utaju poreza, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju šest godina,

Podsjećamo, Nurmagomedov je karijeru u MMA okončao u oktobru 2020. godine nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom, koja mu je bila 29. u karijeri koju je završio bez poraza.