Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Godinama pokusavaju prodat to, i sad se Sarajevo javi i kaze, e ne moze vama. Haha kakav aktivizam i kakvi gradjani...
Dajte Ciru…. Sta ce vama 🤣🤣🤣🤣
Ne pokušava prodati grad, nego to izgleda spada pod imovinu Krivaje.
ovi u Zdicima nisu normalni. Prodavali lokomotivu sto godina, na kraju je prodali i kriva im Benjamina sto im je posteno platila starudiju.
Pa problem je sto se sve radilo iza zatvorenih vrata.
Ovo ne prodaju zavidovićani već stečajni uoravnik koji nije iz Zavidovića. A nema ni potrebe da zavidovićani to kupuju obzirom da je to svakako njihovo. Isto da Sarajevo prodaje ili kupuje aebilj....
ako nije halal mogla bi kliznuti na kuće, ne treba nam to
Sad klix ono furiozno napada pa kroz trnovitu maglu kae koji grad eto ustikolinu predstavlja Voz, da Bog sačuva.
Ovo nije Ćiro nego uskotračna industrijska lokomotiva kojom je Krivaja izvlačila balvane i građu. Dovoljno je otići na google da se vidi kako Ćiro ustvari izgleda. Molim vas da ne obmanjujete ljude, ovo ni Skaka ne bi uradio.
Nek kupe Zavidovice
Ova je pukla ko osigurač. Neka joj neko objasni da lokomotiva Kusaće nema nikakve veze sa Čirom. Isto da Fiču stavi u muzej F1
Lokomotiva propada, niko marke u nju ne ulaže decenijama, niko je ne želi otkupiti, Sarajevo se javi da je kupi i eto ti tri šabana da kače plakate i S3ru okolo o simbolima i loko - patriotizmu,
Općinsko vijeće donijelo Odluku kojom se daje saglasnost načelniku da kupi ćiru, ovaj tu odluku izignorisao i sad Benjamina kriva. Niđe veze.
Šta građani imaju s tim, kad je ćiro u vlasništvu firme u stečaju, a koja je u vlasništvu Federacije BiH? Nije imovina grada, nego je imovina firme. Bolje da zarasta u bršljanu i propada u krugu propale firme, nego da bude izložen kao eksponat u glavnom gradu, gdje će turisti čitati sa table o čemu se radi i na taj način promovisati Zavidoviće kao grad. Klasični seljački primitivizam.
Ćiro je bio na prodaju i Grad Sarajevo ga je kupio. Gotova priča. Ono što je problem je to što će pare od Ćire otići u džep 'stečajnog upravnika' i još par ljudi oko njega. Taj čovjek već 6 godina namiče sebi platu rasprodajom Krivajine imovine. Ima li neko da to više zaustavi???
Budale se protive
a na lokomotivu neka Magoda postavi displej
Gdje nastade onaj sto je bio pored energoinvesta na Pofalicima?
Ako Zavidovici nece da ga saniraju i konzerviraju(a da su htjeli , bi do sada), beka prodaju ko to hoce .
Sve lijepo krasno, a sta su do sada cekali gradjani Zavidovica u vezi propadanja lokomotive, i kada se nadje neko ko ce je sacuvati i to ne valja. Narodu nista nevalja.
Pa i u pravu si i nisi. Nije bilo smisla uraditi sanaciju kad je Krivaja vec godinama u stecaju a ciro je vlasnistvo Krivaje. Pa kako ce gradjani, opstina ili ko vec da ga saniraju kad i nije njihov. Da ga je opstina kupila, onda bi ga i sanirali, ali ovako nije biöo ni logicno da ga npr. gradjani Zavidovica 'nekome' saniraju. Ocigledno je neko uzeo lovu, vjerovatno stecajni upravnik.
60 000 KM za šta ? Za transport, farbanje i reparaciju kabine ? Pa šta je ovo, space shuttle ?
I ja se eto pitam čime ga prevoze do Sarajeva, kada toliko košta prevoz!