Nakon godinu pauze
88

Salihamidžić pred novim angažmanom, bivši prvak Evrope nudi mu mjesto sportskog direktora

H. H.
Salihamidžić je na kraju prošle sezone napustio Bayern (Foto: EPA-EFE)
Salihamidžić je na kraju prošle sezone napustio Bayern (Foto: EPA-EFE)
Legendarni bh. nogometaš Hasan Salihamidžić mogao bi se nakon godinu dana vratiti na funkciju sportskog direktora, ovoga puta u njemačkom HSV-u za koji je svojevremeno nastupao kao igrač.

Iako nije bilo naznaka da će se Salihamidžić u skorije vrijeme vratiti nogometnim aktivnostima, njemački mediji danas pišu da Braco ima ponudu bivšeg prvaka Evrope i da je navodno spreman prihvatiti poziv.

Hamburger Abendblatt piše da bi Salihamidžić mogao naslijediti aktuelnog sportskog direktora HSV-a Jonasa Boldta, čiji ugovor traje do 2025. godine, a o čijem statusu će nadzorni odbor kluba raspravljati narednih dana.

HSV ni ove sezone nije uspio da se vrati u Bundesligu i ponovo je ostao "kratkih" rukava, te navijači očekuju promjene i rekonstrukciju tima koja će im omogućiti povratak u društvo najboljih.

Salihamidžić je dres HSV-a nosio između 1995. i 1998. prije nego što je prešao u Bayern Minhen. Inače, nedavno se Felix Magath ponudio za rukovodeću poziciju u HSV-u i obećao je da će, ukoliko bude izabran, sa sobom dovesti legendu Real Madrida Raula kao trenera.

Sport Bild je u međuvremenu izvijestio da je bivši napadač Oliver Bierhoff također jedan od kandidata za novog sportskog direktora HSV-a.

Prema glasinama, HSV ne samo da ima Salihamidžića na listi, već i Marca Neppea, bivšeg tehničkog direktora Bayerna, koji je nedavno napustio Minhen. Shodno tome, HSV želi dovesti Salihamidžića i Neppea u paketu, te ostaje da vidimo da li će se ova priča realizovati.