BiH
0

Grad Sarajevo i "Sarajevogas" potpisali ugovor o proširenju distributivne gasne mreže

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i direktor KJKP "Sarajevogas" Salih Selmanović danas su u Sarajevu potpisali Ugovor o sufinansiranju izgradnje distributivne gasne mreže u ulicima Želimira Vidovića Kelija na Dobrinji C i Ramiza Gugača u MZ Betanija-Šip u općini Centar.

Gradonačelnica Borovac istakla je da Grad učestvuje u ovom projektu shodno ciljevima utvrđenim u Platformi "Pravci djelovanja Grada Sarajeva 2006.-2008." da svaka kuća ili zgrada individualnog i kolektivnog stanovanja na području grada ima priključak na distributivnu gasnu mrežu.

"Ovim projektom bit će omogućeno priključenje na gasnu mrežu blizu stotinu objekata. Na Dobrinji će oko 30 objekata dobiti mogućnost priključenja, a u ulici Ramiza Gugača blizu 60 objekata", podsjetila je.

Direktor KJKP "Sarajevogas" Salih Selmanović zahvalio je gradonačelnici i Gradu što su se i ove godine uključili u ovu akciju.

Ukupna vrijednost projekta je oko 90.000 KM, a Grad participira iznosom od 20.000 KM. Rok izvođenja radova je 60 dana od obezbjeđivanja potrebnih dozvola.

Grad Sarajevo je prošle godine učestvovao u sufinansiranju projekta gasifikacije naselja Kromolj, saopćila je Gradska služba za informiraje.