Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tako ti je to u demokratiji na bosanski nacin
trebalo bi vladine dužnosnike oštrije kažnjavati za govore mržnje,jer samim tim šire mržnju među građanima kojima je i onako puna kapa sebe samih još kada im se dolije ulje na vatru...uff a u biti političari se vode onom starom "ZAVADI-PA VLADAJ"
28 a jesi udata?
DA
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
Mrzim paščad koja su se borila za nakaradne i zločinačke izdrkotine RS i HZHB i mrzim njihove familije, posebno njihovu prljavu djecu.-..................želim im sve najgore na svijetu
"Podsjetila je da su amandmani na Krivični zakon u Republici Srpskoj već usvojeni, dok je u Parlamentu Federacije usvojen jedan amandman u Predstavničkom, ali ne i u Domu naroda. Njima bi, između ostalog, za govor mržnje bila predviđena i kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine." Kakve fajde, kad se taj zakon u rs ne provodi, a sumnjam da bi se provodio i u fbih. Potrebno je zakon staviti u Krivični zakon BiH.
Pozdravljam :)
Zasto mi sve ovo izgleda kao hajka na medije pred izbore.Nekako mi se cini da ce samo clanci protiv politicara biti okarakterisani kao govor mrznje??
Koje su ovo ublehe. Govorite o govoru mržnje na online medijima, a zanemarujete šta govori Milorad Dodik.
Ovaj zakon PRVENSTVENO primjeniti na politicare,jer oni su svakodnevno glavni zagovaraci i raspirivaci MASOVNE mrznje.Kad oni prestanu sa govorom mrznje i narod ce.Zasto se sve lomi preko gradjana dok su odgovorni za stanje ZASTICENI!! VRIJEME JE DA SE TRAZI I KAZNJAVA UZROK PROBLEMA A NE POSLJEDICE !!
Govor mržnje kod političara je iz vlastitih interesa, a kod običnog naroda iz očaja, izuzeci potvrđuju pravilo. Ako neko pak misli da je vrijedniji od drugog samo zato što je druge nacije, to može biti samo lud čovjek.
Posteno, minimalna kazna za fizicka lica 500KM a za pravna 5000KM i eto drzavi para, nece znati gdje ih ostavljaju :D
klix da ima FB profile samo, uz brisanje lažnih fb profila vidjeli bi vi malih maca
Klix piše o govoru mržnje???? Ajde stavite opet Šimunića i izgorjelu srpsku djecu i pustite komentiranje, *** vam Šimunić maj***
glavni poligon klix
Sta se ovdje sve moze procitati Boze zakloni,sta ljudi pisu ali svako svakom.