BiH
10

Govedarica: Uslov za sastanak je da Dodik odredi teme razgovora

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je danas da će se odazvati pozivu Milorada Dodika da se sastanu, pod uslovom da Dodik odredi teme razgovora.

"Ja lično sumnjam u iskrene namjere predsjednika RS-a, koji je i predsjednik SNSD-a i više puta je pokazao da mu je, prije svega, bitan interes njegove političke partije, što nas dovodi do toga kako i na koji način da se opredijelimo o ovom pitanju", rekao je Govedarica novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

On je naveo da nema te teme o kojoj ne treba razgovarati kada je riječ o interesu građana RS-a, dodajući da se, ako će se "pro forme" voditi sastanci, onda na takav sastanak neće odazvati.

"Imajući u vidu da ovaj poziv nema svoj dnevni red i da nema određene teme o kojima bismo razgovarali, ja u narednom vremenu očekujem od predsjednika Republike Srpske da apostrofira teme o kojima ćemo razgovarati i onda ćemo vidjeti kako i pod kojim uslovima", istakao je Govedarica.

On je dodao da je spreman da u interesu građana razgovara, ali ne da razgovara "pro forme", već o određenim temama u kojima bi se došlo do određenih rješenja.

Govedarica je rekao da je na sjednici Predsjedništva SDS-a usvojena neopoziva ostavka generalnog sekretara SDS-a Vlade Babića i na njegovo mjesto je imenovan u svojstvu vršioca dužnosti Igor Ostojić, te da se na sjednici razgovaralo kako i na koji način pomoći određenim opštinskim odborima.

On je naveo da će poseban aspekt interesovanja biti Banja Luka, jer taj grad zaslužuje jači gradski odbor SDS-a.