Polupao lončiće
348

Govedarica na predizbornom skupu poručio da je Brčko distrikt sastavni dio RS-a

SRNA/Klix.ba
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Kandidat Saveza za pobjedu (SZP) za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je večeras da Republika Srpska mora više brige da posveti Brčko distriktu koji je, prema Govedaricinim riječima, sastavni dio Republike Srpske.

Govedarica je na predizbornom skupu SZP-a u Brčkom rekao da se u distriktru mora čuvati srpsko jedinstvo, koje je sada, kako kaže, narušeno.

"Distrikt je sastavni dio Republike Srpske i ne možemo da imamo ovakav odnos prema narodu koji živi u Brčko distriktu", rekao je Govedarica.

Podsjetimo, da je Brčko Distrikt, po svom Statutu kojeg je proglasio prvi supervizor za Brčko Robert W. Farrand, jedinstvena administrativna jedinica lokalne samouprave pod suverenitetom Bosne i Hercegovine.

U nastavku predizbornog skupa, kandidat SZP-a za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić poručio je da će zalagati za "otvaranje Republike Srpske prema svijetu".

"Branit ću je, ali ne galamom nego konkretnim djelima. Stvarat ću jednu Republiku Srpsku u kojoj će vrijediti živjeti, koja neće biti izolovana i neću dijeliti narode", rekao je Ivanić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić govorio je o tome šta Savez za pobjedu planira uradi ukoliko pobijedi za izborima.

"Moramo uvesti red u administraciju, obezbijediti sredstva iz ušteda u javnom sektoru i riješiti problem ogromne zaduženosti", rekao je Čavić.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini iz Izborne jedinice šest Milan Purić rekao je da su izbori prilika da se ojača Republika Srpska u Brčko distriktu.

"Moramo zaustaviti iseljavanje naroda, a to je moguće ako na izborima pobijedi srpski narod", rekao je Purić.