BiH
0

Goražde: 110.000 KM za sufinansiranje udruženja i sportskih kolektiva

FENA
Načelnik općine Goražde Mustafa Kurtović i predstavnici brojnih sportskih kolektiva te nevladinih organizacija potpisali su ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje rada ovih organizacija.

Općina Goražde u budžetu za 2007. godinu u ove svrhe predvidjela je 110.000 KM, od čega je 30.000 maraka odobreno nevladinim organizacijama (udruženjima) dok je sportskim klubovima dodjeljeno 80.000 KM.

Ugovore su potpisali predstavnici 23 udruženja i 17 sportskih kolektiva.

"Ove godine izdvojili smo više sredstava za sportske klubove koji okupljaju veliki broj mladih Goražda, odnosno imaju i dobre rezultate poput MRK Goražde-Bekto i Karate kluba Holidey. Nismo željeli zanemariti ni Udruženja koja doprinose afirmaciji kulture na ovim prostorima, poput 'Yildiza' i KUD-a 'Azot' Vitkovići za koje je izdvojeno po pet hiljada maraka. Znamo da ova sredstva nisu dovoljna, ali ćemo nastojati i ubuduće da podržavamo ove kolektive" riječi su načelnika općine Goražde Mustafe Kurtovića.

Sredstva su izdvojena i za sufinansiranje rada udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, udruženja za zaštitu prirodnih i kulturnih vrijednosti Goražda te udruženja žena.