Ispunjava propisane uvjete
0

Gojko Vasić jedini kandidat za direktora policije RS-a

FENA
Gojko Vasić
Gojko Vasić
Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Gojko Vasić jedini je kandidat koji je javio na ponovljeni konkurs za izbor direktora policije RS-a i ispunjava propisane uvjete.

Nezavisni odbor, koji vrši izbor kandidata za tu funkciju, na današnjoj sjednici je konstatirao da Vasić ispunjavanje uvjete i najavio da će u narednom periodu obaviti s njim razgovor radi provođenja daljeg postupka u izboru direktora policije RS-a.

Mjesto direktora policije RS-a upražnjeno je od aprila nakon što je Uroš Pena podnio zahtjev Vladi RS-a za razrješenjem s te dužnosti s obzirom na to da ga je Vijeće ministara BiH imenovalo za zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Gojko Vasić je bio jedan od dva kandidata za direktora policije RS-a koji su na prvom konkursu odustali od kandidature, dok je Nezavisni odbor odlučio nakon razmatranja da treći kandidat Nenad Dragišić ne ispunjava posebne uvjete konkursa.

Kasnije je odbačena i kao neosnovana Dragišićeva žalba na tu odluku, dok je on tvrdio da iza svega stoje politički razlozi.