Beogradski sud
0

Formirano Sudsko vijeće koje će raspravljati o žalbi Ilije Jurišića

Sarajevo-x.com
Ilija Jurišić (Foto: Arhiv)
Ilija Jurišić (Foto: Arhiv)
Prema informacijama koje je Fondacija "Istina, pravda, pomirenje" dobila od advokata Đorđa Dozeta iz Beograda, uskoro se može očekivati zakazivanje rasprave u beogradskom Apelacionom sudu, a po žalbi na prvostepenu presudu Okružnog suda u Beogradu, kojom je Ilija Jurišić osuđen na 12 godina zatvora.

“Advokat Đorđe Dozet nas je obavijestio da je formirano Sudsko vijeće koje će raspravljati o žalbi. Još uvijek ne znamo koji će sudija u ulozi izvjestioca nastupiti u ovom slučaju, ali je izvjesno da u skorije vrijeme možemo očekivati zakazivanje rasprave. Bitka se nastavlja, a Fondacija demokratskim pritiscima čini sve da se rasprava vijeća Apelacionog suda održi što prije i nadamo se da će pravo prevagnuti nad politikom”, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Sinan Alić, predsjednik Fondacije, dodajući da će se rasprava, najvjerovatnije dogoditi u naredna dva do tri mjeseca.

Alić je dodao da je psihičko stanje Jurišića dobro, da članovi Fondacije s njegovim advokatom i porodicom komuniciraju svakodnevno, te da ni Fondacija, a ni Jurišić ne odustaju od dalje pravne bitke i toga da istina izađe na vidjelo.