Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novinar koji je pisao tekst trebao bi provjeriti termine koji su mu nepoznati, prije nego što se lati pera. Katastrofalna greška je napisati da u džamiji ima ili je bio MINDER (dušek) jer nijedna džamija nije mjesto gdje se neko izležava, radi se zapravo o MINBERU (prostoru gdje imam stoji za vrijeme hutbe). Nije sramota nešto ne znati, ali je strašno svoje neznanje plasirati kao informaciju. Treba sve provjeriti prije samog pisanja teksta, najlakši dio novinarskog posla je otkucat par rečenica.
"Aladža džamija u potpunosti je srušena u augustu 1992. godine" Opet se u tekstu ne može pročitati ko je srušio Aladžu, je li možda zemljotres, vjetar je otpuhao...
Da se ne zaboravi: "Za vrijeme posljednje oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu potpuno je porušeno 614 džamija (534 od strane srpskog, a 80 od hrvatskog agresora), dok je oštećeno 307 džamija (249 od srpskog, a 58 od hrvatskog agresora), što čini 80,5% od ukupnog broja 1144 džamije, koliko ih je bilo prije ove dvije agresije. Pored toga je od ukupno 557 mesdžda (džamija bez munare), potpuno porušeno njih 218 (175 od srpskog, a 43 od hrvatskog agresora), dok je oštećen 41 mesdžid (21 od srpskog, a 20 od hrvatskog agresora), što čini procenat od 46,40% mesdžida. Ovome treba dodati još 14 potpuno uništenih i 18 oštećenih mekteba, te 447 uništenih i 160 oštećenih drugih vakufskih objekata."
Posebno je zanimljiva gradnja džamije u Osijeku, za čitava 257 Bošnjaka gradi se džamija. Inače, oni čine čak 0,24 % ukupnog stanovništva Osijeka koji iznosi 108.048 ljudi. Uz Zagreb, Rijeku, Gunju, već četvrta džamija. Samo toliko, pozdrav iz agresorske države, tako se mi odnosimo prema ''žrtvama'' i nacionalnim manjinama. A gdje je BiH?
Neka hvala Allahu dragom sve cemo obnoviti i srediti, a vi dusmani vas prljavi obraz necete nikad !