Saobraćajne dozvole
0
Federacija BiH pljačka vozače?
Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Postoji tendencija da se procedura produzenja registracije radi na stanicama. Polica osiguranja nije dokaz da je procedura registracije pokrenuta, sta vise, nije dokaz ni za sto osim da potencijalne stete na drugim vozilima uzrokovane osiguranim vozilom pokriva ta polica. Najveci problem je Agencija za identifikaciona dokumenta, jer policija koristi njihov sistem za obradu podataka. Kako Cips niko ne smije kriviti, svi sute...
hahahaha-cuj za dva minuta da sve bude gotovo-hahahah,ako to ikad bude ja pojedem komplet svoj auto!!!!!!! A ne-predam za saobracajnu,zovem telefonom,i kazu;\"Cekaj,i drugi cekaju pa sto ne bi i ti!?\" :( :(
nemojte tako kako vam hi nije žao treba u toku radnog vremena popit 10 puta kafu može im naškoditi
Lako im se na postenom narodu izivljavati. Milion puta sam se pitala, kad tako jedna dvojka profura pored mene 150 km/h u sred grada, gdje je sad policija kad je trebas. Sve patrole treba usmjeriti na suzbijanje utrkivanja po gradovima napucenim stanovnistvom a ne na hvatanje ljudi koji slucajno nisu upalili svjetla ili stavili pojas, i jos, ne daj Boze, onih koji imaju samo policu osiguranja dok im je saobracajna na obradi. Sramota!!!
Ja sam prije par dana predao isto za registraciju auta...isti dan me zaustavila policija i bez ikakvih problema sam prosao. covjek pitao za policu osiguranja da li imam i to je to. a to sto je odgovor dao MUP sarajevskog kantona je normalna stvar, jer tako pise u zakonu ali je cinjenica da imaju fleksibilnosti prema takvim slucajevima. jos jednom ponavljam par puta su me zaustavili samo sa potvrdom i policom osiguranja i prosao sam bez problema.
Poslovi registracije vozila i produženja i izdavanja saobraćajne dozvole u domenu je civilnih poslova a ne Mup -a kao što je to slučaj kod nas .Zbog sega toga i ovih problema neophodno je da se CIPS projekat registracije a samim tim i produženja registracije radi na stanicama za tehnički pregled vozila i da se isto završi odmah i bez čekanja i zastoja.
Niko nece da kaze da zakon dozvoljava da se mjesec dana prije isteka vaznosi saob dozvole moze izvrsiti produzenje vaznosti iste. Znaci mjesec dana registrovan po bazi podataka (povjeom se utvrdi) a nema saob doz jer je u pol satnici.
evo gledam mostarce sta pisu. izgleda da su jako kriticni prema svemu, sto je razlog zasto nemaju reklama na sajtu. ali bar ne vire kao drugi iz necijeg asshola. konkretno ovo sto vidim o toyotinom povlacenju skoro 4 miliona vozila nigdje nisam nasao ni na auto.ba ni proauto.ba ni nigdje. zato tamo vidim toyotine reklame hehehehehe jadne li zemlje bravo za tekst!!!
da bog mili sacuva,eto ti u kakvoj drzavi zivimo
Kod nas to zavisi koliko koji je policajac retardiran i kako mu se digne pa i uradi, ili te pusti sto je i normalno jer nisi ti kriv sto je sistem spor i za ukucavanje par podataka na komadic papira treba 7 do 10 dana ili ti spuca kaznu. Ja sam skoro doselio u Sloveniju i registrovao sam auto za 3 sata ,znaci osiguranje tehnicki i saobracajna dozvola i vozis. A kod nas trebas pola godisnjeg uzet da sredis ili platit onima sto odradjuju to umjesto tebe, cuo sam i za to.
ovo u turskoj nema ,,samo kod nas,,ali eto imamo sanse da sve prepustimo selektoru i sultanu fatih terimu i sulejmanu demirelu,,,a ovako sramota
normalno u svim zemljama se to sredi za jedan dan, il max sedam dana ako je preko poste
ja sam prevezao auto bez tablica a sa urednom dokumentacijom (tehnicki pregled, ugovor o kupovini, odjava auta, polica osiguranja...) na relaciji dugoj 150 km. prosao sam pored dvije policijske patrole i nisu me ni pogledali. radi se o vw vozilu iz 2004 godine. nakon sto sam sve prosao a nije me niko zaustavio prvo sam bio sretan jer sam izbjegao maltretiranje ali poslije sam razmisljao da sam isto tako mogao voziti i ukradeno auto bez tablica a da me niko ne zaustavi :(
šta ti imaš protiv dvice to je najekonomičnije auto na svijetu
Mene su prije 2 dana zaustavili i napisali mi kaznu od 100 KM upravo zbog toga sto sam imao policu osiguranja a saobracajna je bila na obradi. Radi se o MUPU ZE DO kantona! Ja ovo necu platiti!