Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
niste morali placati da se izradi tamo nekakva studija. ovo svaki bh hajvan zna
Tija, postavila si dijagnozu. Pa, sada daj i terapiju. Ako si u istraživačkom, u rezultat se računaju i uputi za ozdravljenje. Ako ih znaš ili ako ih uopšte ima.
Pa onda ga VI GOSPODO promijenite kad vidite da ovi schupzzy to neće.
Ustav i jeste problem BiH. Ali ima još problema, a to je činjenica da Srbi, hrvati i Bošnjaci neće zajedno živjeti pod drugačijim, normalnim recimo, ustavom. Opcija1: Građanska unitarna država. Srbi ni u snu neće se odreći RS i nadležnosti, koje su same po sebi državne jer RS je i sada ustrojena kao država i odgovara svakom mogućem opsu države jer država ne mora nužno da bude nezavisna. Opcija 2: 3 federalne jedinice. (po meni jedina varijanta koja bi se dala razmotriti) tri jedinice po nacionalnom ključu, svaka je federalna i državotvorna i samoupravna do maksimuma. Sopstveni porezni sistem koji uključuje izdvajanje za recimo zajedničke institucije koje bi bile svedene na minimum. Opcija 3: Regionalna kantonalna podjela...očigledno neizvodivo jer koliko god ovo bila možda i najprirodnija ideja po geografskoj pripadnosti, toliko je iamginarna jer sukob nije geografskog karaktera. OPcija 4: koja bi bila najbolja za sve (osim za Amerikance i EU, a samim tim i njihove satelite Bo
...Bošnjake) Razlaz tri naroda po referendumskom pitanju u "pograničnim" zonama, nezavisna država Bošnjaka, 2 miliona stanovnika, uređen građanski sistem (islamska republika ili islamska demokratija), RS ili samostalno ili sa Srbijom ostala bi zauvijek RS, sa svojim Bošnjacima i Hrvatima, a HB bi se vjerovatno pripojila Hrvatskoj i otišla u EU. Znači....ništa od promjene ustava ;)
Dok je nama Lijanovica i SDA-ovaca mi cemo morati stelu traziti i u granapu...Strasno
Direktorica Evropskog istraživačkog centra Tija Memišević izjavila je danas da je ovaj centar u toku prošle godine, sa više aspekata sagledavao ustavno uređenje u BiH, jer vidimo da očigledno građani plaćaju ogromnu cijenu za sve probleme koji nastaju od oblasti pravosuđa pa nadalje Jadni gradjani,ovo je istina sve ide preko nasih ledja..
Sistemska korupcija kojoj građani svakodnevno svjedoče je poprimila takve razmjere da jednostavno ne postoji više vremena, niti mogućnosti odgađanja obračuna sa ovom pojavom koja je urušila sve ekonomske, moralne i sve druge temelje naše države.
Građani plaćaju cijenu otkako nacionalističke stranke svako malo kuju teorije zavjere i ne daju nam da živimo već nas u torove ubacuju.