Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da li je ovo oboljenje gdje je jedna od posljedica - neplodnost muskarca??? nisam sigurna...
DIVLJE JAGODE IZDALI NOVI SINGL ŠAMPONI ŠAMPONI - ŠAMPONI U daljini cuju se kao smr..adovi, odlaze u shumu ko to moze znati, samo neki zaushnjak sto im uho pratiii.... SHAMPONI SHAMPONI .....
Ovo oboljenje moze izazvati neplodnost muskaraca. Bas me cudi sto nema istu situaciju Tuzlanski i Unsko sanski kanton.Valjda ce to poslije odraditi.
ja trenutno imam zausnjake nista strasno malo otegnes i to je to,a sto se tice ovi sto misle da ovo nije istina grijese kod mene u razredu je vec 4 5 oboljelo pa tako cuvajte se pozz :)
Dela ne lazi :P
Nje laž, ja sam iz Zavidovica, ovdje jeste prava epidemija...ratna generacija se nije cijepila :P
Oboljenje izaziva neplodnost kod muškaraca ukoliko su dobili u pubertetu ili kasnije a to znači da nisu vakcinisani u predviđenom roku kad su bili djeca. A ako se jednom boluje to je to, ne može se dobiti ponovo!!!
za muškarce je vrlo opasna jer mogu ostati sterilni čuvajte se ljudi !!!!!
Ma nista strasno malo oteknes i malo te boli ali sve u svemu nista strasno ako mirujes ali ako hodas i zajebajes se postoji mogucnost da ti oteknu jaja naravno ako si musko i tek onda si najebao.
http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/3988/Zausnjaci-Mums.html
mozel mi neko objasnit, jer sam cuo da ako si ovo bolovao vec jednom, da nemozes vise obolit? hvala
Google sve zna.
Ili ovi na sarajevo x nemaju pojma ili ja grijesim. Općenito gledajući, imuni ste na mums ako ste ga već jednom preboljeli ili ako ste cijepljeni protiv mumsa i tako imunizirani. Cjepivo protiv zaušnjaka uključeno je u rutinsko cijepljenje djece kao dio MMR-(measles-mums-rubeola) cjepiva, koje uključuje imunizaciju za ospice, zaušnjake i rubeolu. Djeca ovo cjepivo dobivaju u dobi od 18 mjeseci, te još jednom u dobi od tri do šest godina starosti. U slučaju da niste sigurni jeste li cijepljeni ili imuni na zaušnjake, savjetujte se s liječnikom o MMR-cjepivu ili cjepivu protiv mumsa. Djeca, posebice dječaci koji ulaze u pubertet, trebali bi se obvezno cijepiti protiv zaušnjaka ako nisu primili cjepivo do 12. godine života.
gdje si 1 april, pa valjda bi se odsad culo nesto o ovome da je zaista zarazeno ovoliko ljudi
Pa izgleda da je cijepljenje jedina preventiva, s obzirom da se prenosi kapljicno, zrakom....................mi smo se cijepili, ne zivimo u BIH-i. Bojala sam se te vakcine no sve je proslo okay. Sretno..