Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moga samo da kazem da je bakicka dobraaa
glupi hrvati i glupe bošnje... svi registrovani, svi kontrolisani! čuj ovo: elektronska demokratija!! a što nije uvedena u kolijevkama demokratije: francuska, sad, uk?!
Uhhhhh
U jesno napredni u pm. Osvrcem se na ove komentare. Znaci imamo mogucnost (ako bude sve transparentno i regularno) da gradjani direktno odlucuju o zakonu a vidim vecini je bitnije ko je zena na slici, kakva je itd. Niste brate vi nista drugo ni zasluzili nego da vas jasu papci sa vlasti.
@Sumnjivo lice Ja se nadam tome. Ja licno sam i zagovornik jednog ovakvog sistema kojeg ima i Svicarska. Na ovaj nacin parlament je suvisan i mi ne bi birali predstavnike koji ce da izglasavaju zakone nego bi te zakone birali direkno mi , gradjani. Znaci, ako bi sve bilo kako treba na ovaj nacin bi izbacili dogovaranje medju strankama te izglasavanje zakona za koje je vecina protiv. Opet ponavljam, ako bude sve kako treba. Ja bi licno napravio i da je transparentno i da se vidi ko je kako glasao
tako da zakon o eutanaziji kerova nikada neće biti na spisku rasprava ali zato zakon o gej brakovima će se ponavljati svake sedmice dok se raja ne umori i kaže ko vas yebe radite šta hoćete...
mi nismo u stanju sprovoditi osnovne zakone i odluke sudova, a sad bi još da ih elektronski pravimo. čemu?
U septembru 2014. godine, BiH se pridružila "Partnerstvu za otvorenu vlast", od kojeg smo vidjeli nula. Tada je BiH, po EIU indeksu, sa samo 3 boda na skali građanskih sloboda okarakterisana kao hibridna država. I ovaj pokušaj uljuljkavanja građana u ideju da možemo napraviti neku promjenu ovim putem je laž. Svakako da bismo, po zakonu, trebali imati pravo na javnu raspravu i ovo nije čudo kojem treba da aplaudiramo k'o majmuni. I svakako da ovo ne znači da će se naše sugestije naći u zakonu.
Bakicko to bez identifikacije glasaca pisi propalo, samo ce poltroni da klikcu...
marina oplodi me
Da ce to u praksi stvarno i biti bilo bi dobro.
Slatka
Teske ublehe za ciji projekat je nek8o dobro napunio dzep.
Ahaaaa kako da ne, bit ce pricaj ti sta hoces i kako hoces, opet ce biti po njihovom i kako njima odgvara. Ne zvaravajte narod bezveze. :-)
ovo je samo privid i iluzija....ja bih radije da se uzivo prenose sjedice, svaka i uvijek...vjerujte samo svojim ocima i usima
ako narodu pukne film nece se imat vremena da pise elektronski nego ce sudit i presudit po zakonu causesku
Auuu tek cemo da odemo u krac, da vas napomenem da su ti isti "gradjani" glasali za svog milog Baketa