Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@toni84 a što se tiče sportista i manifestacije vjeruj mi da je bolje da su dali pare sportistima iz drugih država nego lopovu Đozi i Kajaniji koji već godinama neprikosnoveno stoje na čelu invalida opštine NG pljačkaju i bogate se na amputircima,sve su parkinge zauzeli za sebe kao da su njihova svojina a invalidima daju 300km plate.Vozaju džipove od 150.000km,a znaš koliko im invalida radi u udruženju - 0 eto toliko.Kada je nekoliko invalida i paraplegičara pokušalo nešto uraditi po tom pitanju znaš šta im se desilo ostali su bez posla.Zašto Đozu niko smjenio nije zato što je SDA,šta je rekao načelnik na to dao mu 35.000 km iz budžeta da mogu bolje pljačkati.Nije načelnik tako naivan i pošten kako ti misliš-Živi bili pa vidjeli kad zaposli maloljetnog borca koji ima troje djece i nema danas hljeba da im da ili amputirca ili demobilisanog borca onda ću povjerovati u nešto drugo.Ali čim je on zaposlio Šukala na mjesto direktora Lokoma a invalidu zatvorio pekaru dovoljno govori o njemu.
Totalno pogresno. Koliko znam bila je sacinjena komisija opcinskog vijeca koja je odobrila ta sredstva za boracka udruzenja. A sredstva nije dobio nikakav Kajanija ni Djozo vec Udruzenja RVI, Sehidske porodice i ostali.. Al ako je to tako kao sto govoris, ja tebe podrzavam da ih sve smijenite. Sva moja familija je bila u vojsci i svi ce ti biti na raspolaganju da se borite za prave stvari. A ako mislis na one parkinge na Dobrinji, buduci da zivim tu koliko znam neka boracka udruzenja su upravljali njima za vrijeme Damira Hadzica. Nije im Efendic dao. Znam da je za vrijeme mandata Efendica napravljen besplatan parking naDobrinji 5, A Sukalo nije direktor Lokoma al mislim da ces se sloziti samnom da je i trebalo smjeniti prethodnu direktoricu koja je napravila dug od 300 hiljada maraka u samo prethodnoj godini. Mislim da je to jedino javno preduzece u i ovakvoj BiH u kojoj je kuhar bio (bez obezvrjedjivanja kuhara) drugi covjek firme i vozio sluzbenog pasata.
@saraj polje Pa da Udruzenje RVI su ti Osman Đozo i Kajanija,znam ja da im Efendić to nije dao oni su tu godinama i ljudi kojih su ih prijavili za razne malverzacije i to i obdusmenima i finansijskoj policiji dobili su otkaz a ovu dvojicu niko nije ni pomakao.Ta priča se provlači već skoro 2 godine i niko ih ne može skinuti.Taj Kajanija na čelu sa Đozom vedri i oblači bavi se svim i svačim i što je najgore ukorjenjeni su tu od kraja rata,zapošljavaju koga hoće,daju jednokratne pomoći kome hoće,traže od invalida silne pare za radno mjesto od 300km.Vjeruj mi sve je ovo dokumentovano,ušla im je finansijska policija,porezna.inspekcija i sve je otišlo pod tepih.toliko su uvezani da su počeli i da petljaju sa ortopedskim pomagalima koje država plaća i tu su se pronašli sa talovima.Znam da Šukalo nije direktor moja greška otišao sam na drugu osobu.Ali ono što mi smeta je što su kadar SDA i odmah su zaštićeni.A o SDP -u da ne govorim pa mene je Hadžić u kolicima istjerao iz stana.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
POPRAVITE DJEČJE PARKOVE U B-FAZI, ISTJERAJTE AUTOMOBILE IZ PARKOVA!
Samo naprijed Semire. Pokaži im kako radi pravi načelnik
gradi i Sema Novi Grad.. sta su to uradili ovi prije njega.. Sema se bar trza i ide pozitivnim smjerom, pohvala od mene
Zar Efendiću nije prioritet uhljebiti debile koje si pozapošljavao po opštini,dok oni koji su branili i ginuli za tvoj sda-ovski šupak kod kuće sjede,i zar nije prioritet šošonu šoljaninu dat pare za koncert pička vam materina lopovska Bog vas kaznio više za sve što radite... U sklopu dnevnog reda razmatran je i program Manifestacije„Novogradski dani“od 31.5. – 30.6.2013. godine za koji građanima ove godine nije bilo omogućeno da iznesu svoje prijedloge. Polovina planiranih dana manifestacije će biti bez događaja zbog nedostaka sredstava, jer će veliki dio novca namijenjenog za ovu manifestaciju morati biti izdvojen za honorar Mirze Šoljanina i njegov solistički koncert 9. juna.
Mislim da bi se trebao malo bolje informisati o programu ovogodisnjih Novogradskih dana, po prvi put su natupili Avdo Sidran, Hor Hazreti Hamza,predstave iz produkcije SARTR-a i td i td... A Mirza Soljanin nije ni nastupio. I sve to za vise nego duplo manje novaca nego ranijih godina. Ono cega nije bilo su neka kvazisportska takmicenja u kojima su novcane nagrade uzimali takmicari uglavnom iz Srbije. Smatras da je nacelnikova greska sto je zelio da Novogradski dani budu vise za stanovnike Opcine nego za ljude koji su Opcinu vidjeli samo tokom tog dana? Mislim da ne. A prijateljski savjet ti je da se obuces i ides traziti posao a ne samo bezosnovano kritikovati covjeka koji je bio medju najboljim studentima generacije, dobio stipendiju i zavrsio postdiplomski studij na jednom od 100 najboljih univerziteta u svijetu.
@toni84 Ovo je izašlo u novogradskom casopisu a *** ti načelnik mater a ti njemu ja dok sam se borio za ovu zemlju on je drko onu stvar kao i njemu slični a da se obučem ne mogu nemam nogu debilčino kretenska.I ja sam bio među najboljim studentima ali nisam bio kadar sda bio sam im dobar samo kad sam ginuo za njih i ja i moja trojica braće zato odjebi.i nemoj mi ti pričati o ljigi koji pljuje invalide i govori šta su oni uradili za ovu državu ***, i tebe i njega.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)