Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta ce nam kanader, dajte nam vise vjerskih objekata da se idemo molit bogu da nam da kisu
@indikasativa Mislim da je tvoje rezoniranje jako pogrešno, odnosno dovođenje u iste okvire borbe protiv požara i gradnje vjerskih objekata (vjerovatno se referiraš na izgradnju islamskog kulturnog centra i parka u Goraždu). Prijatelju, u našem društvu problem je znatno dublji, a isti se ogleda u kriminalnim radnjama, utvrđivanju lične financijske dobiti i ono po meni najvažnije, propuštanje kažnjavanja odgovornih! P.S. Samo po osnovu opštekorisnih funkcijа šumа od 1. januara do 31. decembra 2010. godine, prikupljen je iznos od 12.587.801 KM! Problem nastaje, kada ovaj iznos treba pretočiti u opremu za borbu protiv požara, jer isti se izgubi u sivilu našeg društa..
@turčin
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nažalost, zvučat će suludo, ali čini se da se ništa neće promijeniti, dok požar ne uzme danak u ljudskim žrtvama! P.S. Opet je poražavajući odziv profesionalnih lica za gašenje požara (50 vatrogasaca), a požar bukti još od 23.07.2013. godine..
Vjerovatno cekaju da kisa ugasi.
@abc123 Nažalost, moram se složiti s tvojim stavom! Zašto plaćamo sve silne naknade za zaštitu okoliša i protivpožarstva, putem koje kakvih taksi, prije svega počevši od registracije motornog vozila, nameta na plaću i tako dalje!? Je li sva ta akumulirana sredstva imaju namjenu na ime iščekivanja kiše!?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Meni ne smetaju vjerski objekti, jednom se napravi i to je to. Ali kada pogledam u okruženju kojem živim, više ima hodža nego vatrogasaca, e to je zabrinjavajuče. Sigurno je i u drugim okruženjima isto sa popovima i fratorima. Valja to isplatiti. Opet s druge strane kada analiziram, ono što se odvaja za vjerske institucije, to i dođe u prave ruke, ali ono što se od nas odvaja za zaštitu od požara, to zasigurno ne dođe gdje treba.
Tesko nama koji moramo da zivimo u ovoj najljepsoj zemlji na svijetu a koja ima daleko najgoru vlast na svijetu
Tesko nama koji moramo da zivimo u ovoj najljepsoj zemlji na svijetu a koja ima daleko najgoru vlast na svijetu
gdjeste sada politicari nasi supcine pederske , tutate nos svoj u svako sranje koje vas se netice i trcite pred kamere da date svoje misljenje . a sada ste se usutili i ko misevi ste se zavukli u najdublje rupe .
nevjerovatna scena http://adf.ly/To023
http://www.onlinepeticija.com/peticija_za_otcijepljenje_jablanice_iz_bosne_i_hercegovine
Da sam na vasem mjestu postovani gradjani grada Jablanice raspisao bih makar simbolicno referendum za otcijepljenje Jablanice iz Bosne i Hercegovine!
Ne mogu shvatiti da se jedan pozar ne moze lokalizovat za par dana. Zar se nije moglo lijepo odrediti na karti kretanje pozara i na djelovima gdje mogu doci vozila isjeci sumu i dici vojsku - koja nista ne radi i vatrogasne jedinice iz svih gradova BiH i ugasiti taj pozar. Avioni Hrvatske sto su gasili pozar, mislim da su neplanski prosipali vodu bez nekoga ucinka.
slabo pratiš vijesti
Objasni
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ono sto BiH treba su Airtractori, a ne kanaderi, koji su vise za otvorenih priobalnih požarišta. Airtractori su jeftini, lakše se održavaju i puno prikladniji za ovaj tip planinskih požara. U USA i Kanadi su pokazali izuzetne rezultate
"Trenutno je na terenu oko 50 vatrogasaca i građana" Što niste napisali onako kako jest, a to je 5 vatrogasaca i 45 građana
ja neznam zasto nezovu vatrogasce iz drugih opstina evo primjer tuzlanski vatrogasci imaju dobru opremu pa idi te brate u pomoc. Neznam kakva je to politika. Sta nedo bog majevica se zapali normalno da niko drugi nebi doso. pomogo im niste vi nama necemo ni mi vama realno.
svaka cast gradjanima i tim 5 vatrogasaca. To su heroji
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Laz je da niko nije ponudio pomoc u ljudstvu, KS je ponudio pomoc i stavio PVB i dobrovoljna drustva u pripravnost. Ali niko nije odgovorio. Oni u Jablanici izgleda samo znaju da posalju zahtjev pomoc za kanadere i helikoptere
ovi vatrogasci "gase" samo na klix-u,..ja ne znam gdje nalazite ovakve brojke..50,100 i sl,...ja sam jucer gasio na "draganjskoj planini",... vjerujte niti jednog vatrogasca ni na mapi,...cak ni u podnozju planine,..pozar svakodnevno gase mjestani koji se organizuju medjusobno,..nekad je to 10-ak ljudi,nekad do 30,40,....jucer je bilo oko 20....
Pa oni samo cekaju kisu zato i ne poduzimaju nista
Majstorovic je rekao da ce pasti kisa, a on pogadja ko i ja na kladionici
Nevjerovatno je da ne mogu poslat vatrogasce iz drugih opcina. Juce su pisali da samo 5 vatrogasaca gasi ovaj pozar, a u Sarajevu intervenisalo 7 vatrogasaca i 2 kamiona zbog zapaljenih ulaznih vrata na stanu. Svima je jasno u kakvoj drzavi zivimo. Nismo mi bas toliko nesposobni. Moglo bi se sve uradit, ali nikog ko ima moc da o tome odlucuje ovo ne zanima.
@abc123 Neshvatljivo je, da cijela država bruji o požaru u Jablanici od 24.07.2013. godine, a zaključno s današnjim danom, "nevjerovatnih" 50. vatrogasaca bori se nadljudskim naporima protiv požara, ponavljam, 50. vatrogasaca! P.S. Zašto bi Hrvatska slala svoje kanadere, kada naši bilmezi ne doživljavaju situaciju za ozbiljno, da ne pominjemo agrarno šumske štete nastale do današnjeg dana, za koje, možemo pretpostaviti, opet niko neće snositi odgovornost!
*ebes zemlju koja ovakve politicare ima,da jednog kanadera u drzavi nema.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ima frajer na Pik-u prodaje polovan kanader
@DzamijaVelika Evo ga: “ http://***/artikal/8133647/kanader-cl-215/ “ P.S. Dobar je..