Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto neko pristaje da bude zirant ako ne vjeruje da ce duznik moci vracati kredit.
Bih se koristi samo u prvom licu jednine a ne u trecem. Bolje napisati ja bi, ti bi, on bi..., nego ja bi, on bih...
@ jose; mislim da su u pitanju oni koji ne izvrsavaju svoju isplatu i banka je vec pokrenula proces protiv takvih i vjerovatno svaka banka ima spisak takvih pojedinaca koji bi mogao biti dostupan ministarstvu. Medjutim meni uopste nije jasno zasto kod nas jos uvijek postoje ziranti. Banka bih trebala biti u stanju da ima pristum nekretnini za koju je podignut kredit. Ja zivim u Canadi, ukoliko bi preskocila samo jednu uplatu za kredit na auto, auto kuca bih u roku od 7 dana vec pokucala na vrata i odvukla auto. Ista stvar je i za ne placanje hipoteke na kucu, s tim sto je proces malo duzi mozda par mjeseci, samo bih me delozirali iz kuce a oni je prodali istu za onoliko koliko sam im ostala duzna. Za takve kuce je i velika potraznja jer se uvijek prodaju ispod trzisne cijene a banki je u interesu samo da isplati svoj dio + administrativni troskovi. Nikakvi ziranti nisu potrebini osim dokaza o mojim prihodima i stednji.
koja glupost nek srede zakone o naplati dugovanja sad znaci ako je zakonski sistem los da ga treba napraviti jos losijim i oduzeti ljudima slobodu kretanja losa stvar se ispravi, a ne kompenzira se drugom losom stvari
Ne znam da li sam pogresno shvatio, ali da li to znaci da oni koji duguju banci za odplatu npr. stana nece moci ici vani??? Nadam se da su o tome malo razmislili prije nego sto su uputili ovaj zahtjev.