Imaju 40 000 članova
0

Dušan Petrović izabran za predsjednika mladih SNSD-a

SRNA
Dušan Petrović iz Zvornika novi je predsjednik mladih socijaldemokrata Republike, odlučeno je večeras u Zvorniku na 5. Izbornoj konferenciji mladih Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Za predsjednika Izvršnog odbora mladih SNSD-a izabran je Tomislav Kovačević iz Gradiške, potpredsjednika Marko Vidaković iz Istočne Ilidže, dok je sekretar Goran Bursać.

Izabrano je Predsjedništvo mladih od devet članova, dok Izvršni odbor ima 25 članova. 

Usvojen je Izvještaj o radu mladih SNSD-a za protekli period, kao i Program rada na naredni period. 

Petrović je rekao Srni da će osnovni pravci djelovanja novoizabranog rukovodstva biti jačanje organizacije mladih na mjesnim i nivoima opštinskih odbora, koji će dovesti do dobrih rezultata na nivou RS. 

"Odgovorno ćemo raditi na svim nivoima omladinskog aktivizma i nastaviti kontinuitet uspješnog rada dosadašnjeg rukovodstva, posebno na omasovljavanju mladih socijaldemokrata, kao i njihovo aktivno uključivanje u razvoju lokalnih zajednica", rekao je Petrović. 

Dosadašnji predsjednik mladih socijaldemokrata Dubravko Suvara rekao je da su mladi socijaldemokrati najorganizovaniji i najbrojniji politički podmladak, ne samo u RS i BiH, nego i u regionu. 
"Naših 40 000 članova govori u prilog toj činjenici, kao i velika zastupljenost mladih u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti", rekao je Suvara. 

On je naglasio da o važnosti ovog skupa mladih socijaldemokrata govori i činjenica da su Izbornoj konferenciji prisustvovali najviši funkcioneri SNSD-a na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom. 

Petoj Izbornoj konferenciji mladih socijaldemokrata prisustvovali su i predstavnici mladih iz drugih političkih partija RS, kao i predstavnici omladine iz Srbije.