BiH
0

DUN: Stankovićev bijeg iz zatvora pokazuje zašto Dodiku treba policija RS-a

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Društvo za ugrožene narode za BiH sa zaprepaštenjem je primilo vijest o bijegu haškog optuženika Radovana Stankovića koga je Sud BiH osudio na kaznu od 20 godina zatvora.

Ovu kaznu Stanković je izdržavao u Kazneno popravnom domu u Foči, gradu u kojem je bio organizator masovnih ubistava, progona i masovnog silovanja muslimanskih žena, saopćeno je iz Društva za ugrožene narode za BiH.

"Nalazimo da je određivanje Foče ovom ratnom zločincu za mjesto izdržavanja kazne bilo svojevrsna uvreda za preživjele žrtve njegovih zločina, a posebno za žene koje su ostale da pamte svakodnevno zlostavljanje u prisilnim bordelima poput onih u Karamanovoj kući u Miljevini, Partizanu i privatnim stanovima koje je organizirao Radovan Stanković", istakla je predsjednica Društva za ugrožene narode za BiH Fadila Memišević.

Bijeg Radovana Stankovića iz zatvora u Foči jasno je pokazao zašto Miloradu Dodiku treba policija RS - da štiti ratne zločince. Ova policija punih dvanaest godina ni prstom nije mrdnula da uhapsi Radovana Karadžića i Ratka Mladića kada su se povremeno nalazili na području RS-a, smatra Društvo za ugrožene narode za BiH.