Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mozda je prezivjelo Hirosimu, ali mi cemo mu dohakati
Brate mili što me nasmija ali ono od muke se smijem :)))
koje drvece prezivjelo bombarodvanje sarajeva 92.-95. trebo mu je upakovat jedno da ponese u hiroshimu
A da nije radioaktivno.......
ovo nije prvo biloba drvo u sarajevu,ispred doma ljiljana vec nekoliko godina stoji ginko biloba
arigatou gozaimasu
Mlada od ginka............vaginka:-))
Kad imamo radioaktivan Remont zasto ne i radioaktivno drvo :D.Salim se naravno, ovo je velika cast iako ce mnogi reci to je samo drvo ali to ima vecu simboliku saradnje dvije daleke zemlje.
super, inače suncokret je odlična zaštita od radijacije www.nebitno.net
Ne zelimo radioaktivno drvece u gradu!
Radioaktivno? 😄
...gledaj papaka kako su dočekali japanca na danasnji svečani dan po svemu...plus ceremnije japanac u nulu naši, BEZ KRAVATA i ODAPETIH DUGMADI NA KOŠULJAMA ...jos samo da nam pokažu "zubice" i pravi birtijaneri ko da dočekuju amidju iz susjednog sela na slavlje povodom udaranja temelja kuci ili pokrivanja krovom!
-popravljam se... bolje, ko da su krenuli na koridu :-D
Ma ja uliva nam radioaktivno drvo.
Lijepo je znati da neke vrste života imaju opciju da prežive ljudsku glupost. To znači da će se priča nastaviti i poslije nas..
A vidjet cemo hoce li prezivjeti balkansku glupost
Imamo papaka na izvoz tu je čudo..
Dajem mu 10 dana, dok ne dodje papak pa ga ne unisti, jel je citao na klixu..
Joj neukog li svijeta. Eto oni zabrinuti, a ne znaju pročitati tekst s razumijevanjem. Istina je da je klix malo zabrljao sa naslovom, ali opet se da zaključiti da se radi o vrsti a ne o konkretnom drvetu koje je preživjelo radijaciju. Da je tako, drvo bi danas, 60 godina od napada na Hirošimu, bilo visoko 20-ak metara.
Sadnice OD konkretnog drveta koje je prezivilo Hirosimu. Skupljaju sjeme, rasadjuju i salju po svijetu kao simbol mira. http://www.unitar.org/greenlegacyhiroshima?page=14 Inace, to je samo jedno od 170 razlicitih stabala koja su prezivjela Hirosimu. http://en.wikipedia.org/wiki/Hibakujumoku
Da, ali to nije konkretno drvo koje preživjelo napad na Hirošimu, već sjeme koje nije radioaktivno, niti je radioaktivna sadnica koju je ambasador posadio, tako da ne predstavlja opasnost od zračenja, zbog čega se ljudi nepotrebno aman zabrinuli i nasekirali.
Samo nam je jos radioaktivno drvo trebalo.