BiH
0

Društvo novinara BiH traži hitno sankcioniranje osoba koje blate ugled institucija u službi građana

FENA
Sanjin Bećiragić
Sanjin Bećiragić
Društvo novinara BiH zatražilo je danas od najviših političkih zvaničnika hitno sankcioniranje osoba koje svojim ponašanjem blate ugled policije FBiH, institucije čija je svrha biti u službi građana.

Društvo je to zatražilo ogorčeno saznanjem da je novinara Sanjina Bećiragića, koji je bio na novinarskom zadatku u zgradi Energoinvesta, jučer brutalno fizički napao načelnik Odjela za obezbjeđenje ličnosti i objekata Uprave policije FBiH Jozo Anđić.

"Andžićev napad na našeg kolegu, ocjenjuju u Društvu, samo je još jedan u nizu dokaza koliko su novinari i mediji koji svojim radom pokušavaju ukazati na brojne zloupotrebe pojedinih državnih službenika, svakodnevno izloženi opstrukcijama, pa čak i ugrožavanju života od onih koji su novcem poreznih obveznika dobro plaćeni da provode zakon".

"Nije li ovo poruka i ostalim kriminogenim skupinama i javni poziv na linč novinara koji se drznu raditi svoj posao u interesu javnosti. No, bez obzira na to, razni andžići i njihove tvrde glave upotrijebljene protiv novinara i slobode javne riječi, neće nas spriječiti da profesionalno obavljamo svoj posao", poruka je Društva novinara BiH.