Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako je ovaj Rusmir kupio nekretninu 1987. od te Katarine i Ivana, kako je onda ta Katarina tu zivjela i poslije, u momentu kad su Gljive tu dosle?
Ovaj Rusmir, dakle, ima tek vlasnicki list iz 2001. godine, a nekretninu je kupio i uknjizio 1987. godine. Moze njegovo rjesenje izgoriti u ratu, ali ima u zemljisnjim knjigama. Te knjige postoje stotinama godina unazad.
@politika.je Ako u zemljisnim knjigama nema da je nekretninu kupio 1987. kako tvrdi, onda je nije ni kupio.
evo bas gledam humanitarna organizacija pomaze bebu, pa ljudi ovo je sramota da opstina nije u stanju skloniti bebu sa livade, bez obzira cija je kuca i sta i jedni i drugi pokusavaju beba ne smije biti pod vedrim nebom. http://www.obraduj.ba/2019/07/06/nova-akcija-beba-saudin-nas-treba-nema-pelena-kozmetike-molimo-za-podjelu-06-07-2019/
I ovaj kao i Gljive kontradiktoran sam sebi. Jesu li Gljive tu minutu prije rata pa nisu stigli ovjeriti ugovor, tokom rata kada su pazili tu staricu i sina ili poslije rata kada su bespravno uselili? U ovom obracanju sve troje je navedeno! Ako je istina da su nekretninu kupili s navedenim svjedocima i predali novac odmah zasto je nisu i preuzeli? Umjesto da starica i sin odsele nakon primljenog novca tu se doseljava jos cijela jedna porodica, a oni ne cine nista po tom pitanju?
Trebo je zapaliti
Istjerati porodicu sa bebom na ulici je sramotan potez,taj čovjek koji je naredio to nema ni srca nema ni duše,sram da te bude nečovječe.
Eto ti si human pa pokaži se i ponudi im smještaj.
ovjerte porodici gljivi dokument da se moze pozivat
OK jasno je sve, nemaju crno na bijelo, ne mogu dokazati pravo na nekretninu. Ali bez obzira drzava mora intervenciju uraditi i pomoci ljudima sa socijalnim smjestajem. Ako to se ne desi, koja je onda i smisao postojanja drzave?
Ovo je toliko zapetljano.Svi imaju papire da su vlasnici.Neko ovdje dobro muti.Ne mozes nekome dati kucu na osnovu dva svjedoka.Te Lopcalije su morali prevesti kucu na sebe i ugruntiti je.Koliko sam shvatila oni to nisu uradili nakon kupnje kuce.Mozda su svjedoke dobro podmazali da lazu.Slican slucaj vec vidjen.
Hidajeta nije jedina. Stotine muslimana su zauzeli tuđe kuće i imovinu ali sve će doći na naplatu. Znate li u čijoj kući živi Ejub Ganić? Kad tad će Ganići odgovarati
Ejub je kriminalac ne bitno na nacionalno izjašnjavanje. Ako ti šta znači i Momčilo Krajišnik je bandit na prvom mjestu, Nikola Špirić itd itd itd
Bitno je da se ministrica brine za smhestaj obitelji sirijskih koljaca i terorista... 😢
Zahebali Hin pripadnici izabranog naroda😂✡
Rusmir Lopčalija diže kredit od 200hiljada i stavlja kompl. Imanje pod hipoteku bez obzira što su Gljive bili zakonski vlasnici upisani u katastru i u gruntu!
Pa dobro gljive kazu, ovaj izjavio da je bio prisutan kod brojanja novca pod punom materijalnom odgovornoscu i sud jadan to progutao... Znaci u stvarima gdje se radi sve po papirima sud donosi presudu na osnovu izjave nekakvih svjedoka. ..
@republikasbh, ja cu ti dovest 5 svjedoka da je tvoja kuca ustvari moja, jel ti sad jasno?
U papirima pise da je kupljen 791m2!!I navodno je taj papir izgorio u ratu!Na osnovu cega se otimaju dodatna 2 duluma zemlje???