Komentari (287)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...j­ebali nam i sadašnjost i budućnost.
...liamsi...kome god nacionalizam nije ubio razum, znao je ovo i dok je rat trajao, i prije dejtona...sva trojica su u suštini jarani, političke "veličine" čiji se narodi mogu do istrebljenja klati, ali ono će uvijek u međusobnim susretima biti gospoda i saradnici, biti oni "izabrani" koji će svojim divljim narodima donijeti mir, oni će uvijek biti iznad mase...na stranu to što su ti isti svojim djelovanjem t eiste svoj enarode gurnuli u rat...
...tako to ide, liamsi...da nije tako, dodik bi se pomlatio sa komšićem, a bakir bi lično iščupao ona krst na trebeviću...ali, neće da bude, "gospoda" se ne blamira i ne prlja ruke...malo potpale nacionalne strasti i uvijek se nađe neko da posao odradi za njih...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Postujem Hrvate i Srbe, oni su dio BiH i jedino tako mozemo koracati naprijed da uvazavamo jedni druge. Samo nikada necu dozvoliti i odobravati ove anti-bosnjacke upise koji su u najmanju ruku gadljivi. Po nekim upisima ovdje bi covjek rekao da su vecina 15 godisnjaci, a da je jos vise poremecenih osoba. Ne branim Aliju, ali covjek je na sve nacine pokusavao da izbjegne rat, narod je marsirao ulicama Sarajeva protiv rata. Zasto ne izbacite tekst CIA koji dokazuje da su Tudjman i Milosevic htjeli podjeliti BiH,da je JNA napala goloruk narod, da je JNA odmah u startu naoruzala 80.000 Srba u BiH sa tada najmodernijim naoruzanjem, transporterima, tenkovima, teskom artireljerijom.Sami podaci da je u zadnjem ratu stradalo 68.101 Bosnjaka, 22779 Srba, 8.858 Hrvata govore nam dovoljno o kakvom ratu se radilo. Bosnjaci kao vecinski narod da su bili naoruzani kao Srbi i da su se pripremali za rat ne bi Srba u Bosni bilo ni za lijeka.Sram moze da vas bude vas koji pisete protiv svoje domovine
...sve što si napisao stoji, manje - više...fali samo da je alija povukao potpis sa lisabonskog plana, 28.03.1992 godine, nakon razgovora sa američkim ambasadorom u sfrj, vorenom cimermanom...
Tim planom bi se MOZDA izbjegao sukob vecih razmjera, ali ne bi utazio glad velikoSRBA za sirenjem teritorija. Rat je najvece zlo, i uvijek treba pribjegavati diplomatskim rijesenjima i razgovorima, samo budi uvjeren da bi se i na taj nacin pokusalo staviti Bosnjake pod kontrolu Beograda. Vucic ti je zivi primjer jednog prefriganca, koji je u ratu prijetio ubijanjem 100 Muslimana za jednog Srbina,a sad se topimo od silnih izljeva njegove "ljubavi" prema BiH. Slozio bih se sa tobom da Alija nije znao taktizirati, i nije imao slifa za procjenu situacije.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Carevi se malo za***,obećano im je svasta od Amera,pa se malo igrali rata....
Sto se ne ubi ovaj nas pokojnik ovdje kad je potpisao i prodade pola Bosne , kao da je njegova pcija ,prodade nase da bi oni u fildzanu zivjeli i Puna im Usta uspjeha (SDA) smradovi....!!
Bitno je da ovaj narod i dalje puši istu priču....dok ovi jedu, piju i kurvaju se...
Pa ovo se odavno znalo...cak su ih i prikazali na utakmici i vidjelo se da su doveli bezze
ALija reko "Ljudi,dajte meni i Bakiru Sarajevo sa okolinom,nama vise nista ne treba" :D
Kako se političari zajebaju kad istovremeno teče rijeka krvi u njihovoj zemlji... šta mislite kako li se ovi današnji iživljavaju, kad je mir... Alija Izetbegović je trebao izvršiti samoubistvo u Dejtonu... to je terbalo da uđe u istoriju, da nikako ne prizna i ne dozvoli "Republika smrdska" jer hiljade ubijene djece, žena i edužnih su to zaslužili od svoga predsjednika... šta je njegov jebeni život naspram ovoga danas što imamo... ostavo nam je patnju, jad i čemer... i krst na zlatištu... Politika je kurva.
Kojom to logikom zivota ti? Ubij se ti, mozda nam krst uklone :r
Nisi me shvatio, uopšte... Očekivano. Na Aliju su vršili pritisak, ogroman teret su mu natovarili... sa time se Aljo nije mogao nositi. Prevareni smo i mi i Alija. Ako malo bolje analiziraš moj tekst, gore napisam... možda i shvatiš poruku i uvidiš u čemu je poenta.
kako glupo zvuci, predsjednik hrvatske i srbije dosli da potpisuju o bosni ko da imaju pravo na to i dozvoljeno im hahhahahahhhahahah
Oduvijek sam govorila da Alija Izetbegovic nije za obicnog vojnika, a kamo li drzavnika. Da se on u svom zivotu opredijelio za predavaca mektebske nastave svima bi nam ucinio uslugu. Jednostavno covjek nije imao autoritet, svoje "ja", nije imao politicku mudrost niti je znao udariti sakom o sto. Sigurna sam da nas je on kostao tih teskih kompromisa u mirovnim pregovorima, jer nije znao zauzeti stav. Sjecam se da je JNA napala Vukovar, a on umjesto da mobilise stanovnistvo, istom je porucivao "nas ce JNA braniti". Ne kazem da je bio zao i los covjek, ali je preuzeo posao koji objektivno nije bio u stanju odraditi kako treba.
...kako god, naivan nije bio, vraški je sigurno...
Dayton je promasaj, sa bosanske strane ravan kapitulaciji. Alija je napravio kiks stoljeca.
kakva kapitulacija? vidis da su ti ameri diktirali rat, prvo su bombardovali srske polozaje, pomagali bosnjake i hrvate, pa su onda sprijecili napredovanje ka banja luci...rekli stop ili cemo vas bombardovati, dali nam papir da potpisem, tkz dayton, i to ti je to....ko je tu imao bilo kakvog izbora???
da se razumijemo, kolovodje su svakako cetnici i ustase. da nas nisu dirnuli ne bi dobili po nosu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja kolko znam da su Muhameda Sacirbegovica zvali Mo , a ne Krajisnika.
Sve tajno 20 godina. Do sad su mogli sve da izmjene i promjene na 1001 nacin kako njima pase . Ova trojica nesretnika su sve odnijeli u grob tako da nitko nikad i nece znati pravu istinu. Zato u ovo nista ne vjerujem.
...malo šta je zaista ostalo tajna, o njihovim dejtonskim partijima se znalo vec krajem 95-e...
Mali Mo.
Izy *ebo si nam sve za sljedećih 50 godina
osovine zla...