Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NE PREMA HERCEG BOSNI
Izgleda da se samo mozemo moliti da dragi bog kisu da,drugacije se pozar ugasiti nece.
Dajte ljudi da se organizujemo da gasimo pozariste, imamo armiju ne zaposlenih, dajte da se ovo ugasi
hajde :D
Nikada se nisam kretao u domenu špekulacija, međutim, ukoliko govorimo o koincidenciji pojave požare na trasi koridora VC i bezvoljnosti adekvatnog reagovanja u suzbijanju i gašenju požara (o.pa. 5 vatrogasaca gasi požar!), onda se otvara pitanje, je li riječ baš o koincidenciji ili se iza svih tih požara krije nešto mnogo perfidnije!? Trasa koridora VC od Konjica do Jablanice, pokazuje veliki stepen poklapanja požarišta i trase koridora. U okolini Konjica, trasa koridora je trebala prolaziti kroz šumu u kojoj raste endemično drvo munika, zbog toga načelno nije bilo moguće graditi koridor kroz to područje. Da li požari imaju za cilj izmjene namjene zemljišta, odnosno da se šumsko zemljište pretvori u građevinsko zemljište, to ćemo jako teško/gotovo nikako saznati. Pozovimo Ministarstvo sigurnosti, na čelu sa Samirom Agićem, koji je ujedno i pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje, da elaborira građanima, gdje i na koji način se troše sredstva prikupljena po osnovu opštekorisnih funkcijа šumа. Primjera radi, samo u periodu od 1. januara do 31. decembra 2010. godine, prikupljen je iznos od 12.587.801,00 KM! P.S. Kao što pročitah nedavno: „U ljetnom periodu nemamo kandere za gašenje požara, gorivo za helikoptere, dovoljan broj helikoptera da bi sva ugrožena i opožarena mjesta bila stavljena pod kontrolu, a na zimu ćemo vjerovatno opet imati nedostatak mašina i opreme za čišćenje snijega i biti odsječeni danima od civilizacije.“.
Svaka čast!
Kako znam i u drugim dijelovima BiH ne pada kisa i ima sume isto kao u Jablanici pa nista ne gori. Svake godine gori u Jablanici zbog nekog lokalnog piromana ili se radi o "ciscenju"zemljista za objekte pored VC. Ocigledno je ljudski faktor, a jos je jadnije to sto mi kao drzava nismo sposobni ugasit jedan obicni pozar. Drago mi je sto gori samo iz razloga da se spominje zaboravljena kategorija vatrgosaca i njihove opreme na koje niko ne misli.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)