Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma svima treba da bude jasno da mi htjeli ili ne porez mora biti kao i u svakoj drzavi na svijetu, jer na kraju krajeva porez diktira dobrim dijelom i standard. Nas PDV nazalost nije dobro usvojen, jer se sve radilo pod pritiskom EU te tadasnja vlast nije zeljela ili nije imala sluha na ovakve i slicne prijedloge jer je u pitanju bio kredit od EU koji je trebao. Sada moramo cekati do 2016 upravo radi toga, ali nadam se da ce barem tada proraditi svijest ostalih politickih subjekata da ovo podrzi jer se radi o zaista dobrom i izvodivom prijedlogu koji u sustini samo dobro donosi gradjanima dok se stanje na nivou drzave nece promijeniti nista jer ce raspolagati istom kolicinom novca. Po pitanju ovakvih prijedloga i stavova treba dobro razgraniciti ko zeli pokupiti predizborne poene a ko pravi nesto sto je stabilno i sto ce funkcionisati.
Nema diranja PDV-a . Sada pričate o tome kada je nestalo para i MMF otkazuje aranžman, pa bi u to diferenciranje stope PDV-a upakovali ukupno povećanje prihoda od PDV-a koje ćete uzimati od građna a zauzvrat im ne davati ništa. Očigledno treba para za podobnike koje ste nagomilali po raznim agencijama i upravama. Zaboravite to!
PDV treba da služi građanima i da prihod bude namijenjen socijali. Oporezivanje osnovnih životnih namirnica skupa s luksuznim je van svake pameti. Socijalna osjetljivost treba da je na prvom mjestu, jer ovo nije zemlja bogataša ni milionera, srednji sloj a pogotovo sloj siromašnih najviše trpi.
Prvo kod nas PDV nije promijenio nista na bolje osim sto je povecao cijene, pa su oni koji nemaju dovoljno usli u jos veci problem sa prezivljavanjem. To je jednostavno stvorilo alibi prvenstveno maloprodavcima da dizu cijene bez razloga. A oni koji nisu ni ranije placali poreze ne placaju ni PDV, pa ih ima sa dugovima od preko 5 miliona maraka. Od obecavanih autoputeva i infrastrukturalnih projekata nema nista i tako u nedogled. Ukratko prica o PDV-u je od samog pocetka bila suplja prica i prica koja je sluzila samo za punjenje budzeta za plate onih na drzavnim jaslama. A suplja prica je i ova prica Domazeta i u istoj mjeri je predizborna koliko i ona SDS-a. Pazi molim te lijepo MMF neda promjene poreskih stopa. Nedaju Domazetu i slicnima njihovi dzepovi da se smanje porezi.
Nema diranja PDV-a . Sada pričate o tome kada je nestalo para i MMF otkazuje aranžman, pa bi u to diferenciranje stope PDV-a upakovali ukupno povećanje prihoda od PDV-a koje ćete uzimati od građna a zauzvrat im ne davati ništa. Očigledno treba para za podobnike koje ste nagomilali po raznim agencijama i upravama. Zaboravite to!
Poštovani profesore,kao građanin podržavam Vaš prijedlog i nadasve Vaš rad,ali ne vjerujem da će dobiti željenu potporu jer malo ko od naših političara uviđa stvarni značaj poreza na dodanu vrijednost
Nadam se da će ovakav prijedlog dobiti potrebnu podršku, PDV je kod nas na silu izveden bez detaljnije analize, tako da danas trpimo da nam je isti porez na hljeb i na automobil recimo, ovo bi bila olakšavajuća okolnost za nas građane svakako, ali kao što neko napisa ove riječi treba pretočiti u djela
Diferencirana stopa nego šta, ne znam šta je do sada čekao ovaj prijedlog, nulta stopa koliko god to lijepo zvučalo je neizvodivo, te je i budalama jasno da se ovim prijedlogom SDSa teži samo kupovini političkih poena
SDS-ov prijedlog nulte stope je vise politickog karaktera nego ekonomskog. Diferencirana stopa poreza na dodanu vrijednost bi bila pun pogodak ali da bi taj prijedlog prosao onda ga trebaju podrzati i druge stranke a ne samo jedna.
SDS svojom jednonacionalnom politikom ne želi dobro BIH, razmišlja jednosmjerno,uskogrudno i ne djeluje za opće stanje društva već samo za stanje jednog naroda u BiH
Slazem se. SDS ide na kartu nacionalizma kao i vecina stranaka u BIH i na taj fazon se bori za glasove. Ali od toga nema nista jer treba traziti rjesenja koja su u interesu cijele BIH.
Vidi kako partije redom sebi prisvajaju zasluge za zahtjeve koje je navelo stanovništvo nakon protesta. Trebalo vam je 20godina da se počnete baviti stvarnim problemima ljudi, i još ćete reći kako ste to vi "odavno skontali i radili". PU stoko!
Djela, ne rijeci, dragi profesore!
PDV nam isti za bahlje, tene, auto i jahtu :D
Dodaj me
Dodaj me
PRIKAŽI ODGOVORE (1)