Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
niste u stanju propisat kuda se voze romobili a kamoli onliki vjetropropeleri i solarne tepsije.
Za tvoju informaciju Bosna ima viska struje koju dalje prodaje, što bi pravili vjetrenjače kad ima hidropotencijal najjači u eu. Sad udji na drugi članak Pa malo pljuj
Naravno da ima viska struje kad su nacionalne partije ugasile fabrike aluminija,zeljezare..a narod raselile?
Ne postoji ta opasnost, nego se to ciljano radi. Idto tako su najbolje lokacije za male hidroelektrane prepustene privatnicima.
EyesWideShut hidroenergetski potencijala je nastabilan i to smo vidili u 2022 kada je HZHB imala minus. Druga stvar je što je pitanje dana kada će se hidroenergetski potencijal sa česte prebaciti na prijavu energiju, jer s obzirom da ugrožava ekosistem i nije čista energija.
S jedne strane mi je smiješno gledati ova ekonomska prepucavanja na etničkoj osnovi. S druge kontam da jr bolje i to nego da pucate jedni na druge. Pa hajde da vas vidimi tko će veći ekonomski razvoj svojoj zajednici obezbjediti. Ja se nadam da ste vas dvojica poduzetnici, a da niste neki leziljebovići koji od majke uzmu koju makru za fuka pa onda trebunjate po portalima.
To, k,o slučajno, propustili? Nemojte bit naivni...
drzava ceka da bi privatnici uzeli najbolje lokacije, i onda prodavali struju drzavi. to je ta sprega "drzave" i privatnih interesa.
Zato i jeste drzava na 'cekanju'
Privatnici koji su ukarli pare od naroda iz budzeta BiH LOPOVI Haram vam svaka marka bila posebno Muslimanima Haram vam sve u zivotu bilo.Daboda vam za ljeka trebalo a ljek nemogli naci.
Naravno da privatnici zauzimaju sve što valja. Plate svojima u vlasti da ne rade ništa po tome ili da im se ubrza dozvola...
U većini zemalja EU elektroprivrede su privatne, ali postoje regulatorne državne agencije koje kontrolišu cijene električne energije kako bi se zaštitili građani. Ne vidim problem potpune privatizacije energetskog sektora kako bi se riješili stranačkog zapošljavanja i uhljabljavanja. S druge strane dobili vi slobodno tržište. Ne vidim problem sa više.elektroprivreda čak i da postoje privatne kao u mnogim drugim zemljama.
Neka gradi ko bilo, samo da el. energija ne bude skupa.
Pa i treba da privatnici zauzmu sve.. dosta državi 17% pdv
Privatnici će prodavati struju po tržišnim cijenama a Elektroprivrede prodaju po socijalnim.
Je.eš struju koju nemaš kad ti zatreba. U pola zime ili bilo kad ako nema vjetra možeš samo gledati u vjetrenjaču.
Kad je Hifa krenula u ovaj posao, uveliko ljudi sad izvoze energiju
drzavu kontrolisu privatnici, svaku pa i nasu
Pa šta ako preuzimaju. Još bolje. Samo sve mora ići na koncesiju. A kad je država u problemima jer privatnici divljaju, onda se može sve konficirati
Pa kad su u talu sa politicarima , koga boli … za drzavom
DOBRA PRIČA, AL NAŽALOST NIKO OVOG PROFESORA NE SLUŠA... BOJIM SE ČAK NI NJEGOVI SDP-OVCI... OVDJE SU NA POLITICKOJ SCENI SEOSKI BANDITI KOJI BI RADIJE DA UKRADU DANAS 100 KM NEGO DA ZA GODINU UZMU MILION KM.