Naša stranka
0

"Dodik prelazi sve granice zdravog razuma"

FENA
Naša stranka smatra da premijer Republike Srpske Milorad Dodik u svojoj beskrupuloznoj politici proizvodnje konflikta prelazi sve granice zdravog razuma, ljudskog dostojanstva i odgovornog i etičnog bavljenja politikom.

Svojim neutemeljenim revidiranjem zločina i nehumanim omalovažavanjem žrtava Milorad Dodik nanosi ogromnu štetu svim građanima i građankama Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, stav je Naše stranke u povodu "Dodikovih nehumanih nacionalističkih izjava o nepostojanju zločina na Markalama i Tuzlanskoj kapiji".

U saopćenju za javnost Naša stranka naglašava kako je očito da predsjednik SNSD-a u očaju političkog gubitnika već otvara najprljaviju predizbornu kampanju u kojoj je spreman pogaziti i najosnovnije etičke principe.

Politički lideri i vršioci političkih funkcija moraju, prije svih, poštivati žrtve zločina i porodice žrtava, uvažavati odluke sudskih organa i odavati počast svim žrtvama, bez obzira na etničku pripadnost, te tako graditi trajni mir u Bosni i Hercegovini, poruka je Naše stranke.