Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Monstrum u ljudskom tijelu Mladic optuzen je izmedju ostalog za: 1. Genocid 2. Učestvovanje u genocidu 3. Progoni na političkoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi kao zločini protiv čovječnosti 4. Istrebljenje kao zločin prema čovječnosti 5. Ubistvo, kao zločin protiv čovječnosti 6. Ubistvo, kao kršenje ratnih zakona i običaja 7. Deportacija ljudi, kao zločin protiv čovječnosti 8. Nehumana dijela (prisilna premještanja), kao zločin protiv čovječnosti 9-14. Protivpravno terorisanje civila, ubistvo, okrutno postupanje, nehumana dijela, napadi na civile. 15. Uzimanje talaca Samo ludak moze govoriti o znacaju takvog monstruma.
Hitlerova \"Arijevska rasa\" Milosevicev \"Nebeski narod\"
Svako negiranje zločina nad Srbima vodi u direktnu podjelu ionako već duboko podjeljene zemlje. Nema sumnje ozvaničenje definitivnog odvajanja će biti čista formalnost!! Procesi su pri samom kraju, a svako negiranje zločina nad Srbima to i opravdava!!!
CINJENICA ----------- Cinjenica nakon svih dosadasnjih cinjenica je-DA SU SE SRBI ODVOJILI OD MUSLIMANA U BiH ZA VIJEK VIJEKOVA-TO JE FAKAT,A SVE OSTALO JE SAMO NAGLABANJE KAKO I ZASTO SE TO DESILO- Ne daj Boze da smo ostali zajedno,ne daj nam BOZE-,pa da sutra svojoj djecu ostavljamo da zive sa njihovim krvnim neprijateljem. Duboke rane koje su nam nanijeli BiH muslimani u proslom stoljecu ce se zalijeciti,a buduca Srpska pokoljenja ce imati miran zivot bez straha od prvih komsija ,jer im prve komsije vise nikada nece biti Bosnjaci/muslimani izuzev u malom procentu koji nikada za Srbe nece biti izvor opasnog zla.
Postoje i filmski dokazi o zločinima islamskih dobrovoljaca. pa Alija da je živ sigurno bi odgovarao po komandnoj odgovornosti, a da se ne spominju zločini u Dobrovoljačkoj i tuzlanskoj koloni gdje su pobijeni golobradi 18 godišnjaci raznih vjera. Toliko o zločinu, ljubavi i mržnji, pravdi i nepravdi!!!
Procitaj malo vise o njegosu pa ces vidjeti da je njegos bio obicna budaletina sa darom za poeziju a uz to jos i homic. Citaj i nauci.
El Mudžahid je bila jedinica u sastavu 3. korpusa Armije BiH, osnovana po naređenju Rasima Delića 13. augusta 1993. godine. Bila je sastavljena od islamskih dobrovoljaca afro-azijskog porijekla, koji su na teritoriju BiH pod kontrolom vladinih snaga došli preko Hrvatske, nakon zločina nad bosanskim muslimanima s ciljem borbe protiv srpskih, a kasnije i hrvatskih snaga. Iako ne postoji precizna evidencija o broju stranih dobrovoljaca zbog više različitih imena koje su koristili, evidentirano je oko 400 osoba koje su različitim kanalima komunicirale sa lokalnim vlastima, tražeći ovjeru dokumenata ili slične usluge Međutim, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju ( u Hagu) nije optužio ni jednog islamskog dobrovoljca sto znaci da njihovih zlocina nije ni bilo, da su izmisljeni.
Srpski i hrvatski mediji su kreirali mnogo špekulacija o ratnim zločinima koje je odred navodno sprovodio. Međutim, Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju nije optužio ni jednog islamskog dobrovoljca. Prema Predragu Matvejeviću, istaknutom italijanskom i hrvatskom modernom prozaisti koji je analizirao situaciju, broj arapskih dobrovoljaca koji su došli u BiH je bio \"mnogo manji nego broj kojeg su prezentirale srpska i hrvatska propaganda\". itd itd
Jeli General Mladic krsio norme ratovanja ili ne,to ce sud da kaze. Jeli General Mladic bio spasilac Srpskog naroda u BiH,to ce Srpski narod da kaze. Jeli General Mladic ratni zlocinac to ce sud da kaze. Jeli General Mladic heroj Srpskog naroda iz BiH to ce Srposki narod da kaze,. Sve ostalo je irelevantno,kao sto je irelevantno sta ce o Generalu Mladicu reci gubitnici rata tj.Bosnjaci/poturice. \'\'Zlo ciniti od zla se braneci-to je ljudska duznost najsvetija\'\'-NJEGOS
nema smisla osuditi čovjeka zato što je branio svoj narod od azijatskih hordi predvođenih bAliyom IzMetbegovićem
Cinjenica opiši nam malo Aliju Izetbegoviće kako prestrojava brigadu El Mudžahedin i njihove domoljubne aktivnosti!!!
Kako su Srbi otišli iz Sarajeva 3 Treći, najveći val, bio je od kraja 1995. do početka 1996. godine. Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma dijelovi Sarajeva i okolnih naselja naseljenih samo srpskim stanovništvom: Grbavica, Nedžarići, Ilidža, dio Dobrinje, Rajlovac, Vogošća, Nahorevo... pripali su Federaciji BiH. Ostali su u \"Alijinoj državi\", govorili su Karadžić i Krajišnik. \"Napuštajte i prelazite u RS\", bile su njihove instrukcije Srbima sa ovih područja. Mjesec nakon Mirovnog sporazuma bilo je predviđeno da se na ovim prostorima uspostavi administracija FBiH. Carl Bildt, tada visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, za mjesec dana, a zatim ponovo nešto duže, produžio je ovaj rok (valjda nesvjesno). U tom periodu i u tim naseljima, na kraju, sve je bilo uništeno i spaljeno. Od masovnih paljevina gusti oblaci dima su bili iznad svakog naselja. Karadžićeva vojska i policija imale su dovoljno vremena da istjeraju i posljednjeg Srbina.
Kako su Srbi otišli iz Sarajeva 2 Drugi (tihi val) u opkoljenom Sarajevu odvijao se 1992. do 1995, kada su zbog teškog preživljavanja u opkoljenom Sarajevu mnogi njegovi građani svih nacionalnosti napuštali grad kada se to god moglo (humanitarni konvoji, medicinske evakuacije, pretrčavanje aerodromske piste...), uključujući i izlazak iz grada uz novčanu nadoknadu pojedinim agresorskim grupama koje su držale obruč oko grada. Srbi su odlazili uglavnom prema Srbiji, Hrvati prema Hrvatskoj, Bošnjaci prema trećim zemljama. Obruč oko Sarajeva držali su Srbi koji su slijedili Miloševića i Karadžića. Srpsko građansko vijeće bilo je katalizator opstanka Srba u Sarajevu i politički angažirano na međunarodnoj sceni za cjelovitu i multietničku BiH. Sudbinu ostalih građana u opkoljenom Sarajevu dijelilo je između 30-40 hiljada Srba.
Kako su Srbi otišli iz Sarajeva 1 Manipuliše se i iseljavanjem Srba iz Sarajeva. Kako, kada i zašto su odlazili iz Sarajeva u početku rata, u toku rata i neposredno poslije rata, zaslužuje detaljno objašnjenje da bi se izbjegle špekulacije i iskrivljivanje historijskih činjenica. Taj odlazak se, uslovno rečeno, odvijao u valovima. Prvi val je bio u proljeće 1992. godine. U danima finalne pripreme napada na Sarajevo, SDS, podjelom letaka (brošura) i drugim metodama prenošenja instrukcija, obavještava članstvo i indirektno većinu srpskog stanovništva u gradu sa osnovnom porukom: \"Sklonote se nedelju do dve iz grada Sarajeva, jer toliko će trajati borbe preuzimanja grada\". Mnogi su tada otišli noseći sobom ili u osobnim automobilima najnužnije stvari,.....
Nema tog deterdenta koji moze oprati genocidno i krvavo nastajanje RS-a.
R.Mladic vojnik 100%= lud(poznajem ga lićno) R.Mladic=odgovaranje po izvršnoj odgovornosti Naredbodavci = e to treba utvrditi,a je li teško odgovoriti . Tu je problem,a i danas
Genocidni vozd brani Genocidnog kasapina i fasistu sto je pobio zarobjlenike i zene i djecu .