Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja gospodo nista Vama ne vjerujem
Izgleda da ste objavili vijest planiranu za 1. April :) :)
Ostaju i dalje mnoge dileme kada je ispravnost hrane u pitanju čak i u tržnim centrima u Sarajevu. Ostat će vječita nepoznanica velika prodaja kineskog bijelog luka i da li je to GMO hrana ili ne ili što je sa limunom, narančama, mandarinama i nektarinama koje su tretirane nekim masnim pesticidom kojeg je jako teško isprati i da li je taj pesticid prodro u samu pulpu vočke. Mnogo pitanja stoji i oko mesa koje dolazi iz uvoza i koje je staro po nekoliko godina povlačeći se po hladnjačama i na pragu isteka roka i koje je prepuno antibiotika. Posebna tema su emulgatori opasni po ljudsko zdravlje koji se dodaju gotovo u sve prehrambene proizvode, a naša kontrola to uglavnom previđa bazirajući se na datum i osnovni sastav prerađevine. Sve ovo dolazi iz uvoza jednako kao i mlijeko i mliječni proizvodi. Politički lobiji kod nas stoje iza ovakvog neselektivvnog uvoza svega i svačega iako i mi imamo mnoštvo domaćih proizvoda radi čega nam privreda i tone.
@sagitarius, nažalost sve je prepuno štetnih pesticida i mi to ne možemo izbjeći. Ko plaća ove ljude iz asocijacija da nas lažu? Korisnije bi bilo da su pričali kao nam je sve otrovano i zagađeno i šta trebamo ibjegavati i činiti da se makar malo zaštitimo. http://matrixworldhr.com/2012/04/02/hrana-koja-sadrzi-najvise-pesticida-najcesce-je-na-nasim-stolovima/ Jedan primjer: Jučer sam kupila zelenu salatu i potopila je na nekih pola sata u vodu u koju sam dodala sodu bikarbonu. Kada sam je izvadila iz posude vidim u vodi pliva nešto plavo, puno toga i taloži se. Među prstima je kao rastvorena kreda. E da li je to bilo na salati, ne znam, ili je rastvor izvukao pesticide. Perući salatu vidim na listopvima ima još tog nečeg plavičastog. I gdje su sada ovi iz asocijacije da mi kažu kako su to vitamini i minerali?
"_Između ostalih dešavanja za 7. april - Svjetski dan zdravlja, Asocijacija XY tradicionalno je, u suradnji s Udruženjem "Naš Tim", danas u Sarajevu i Banjoj Luci organizirala akciju koja je usmjerena na podizanje nivoa svijesti građana o važnosti očuvanja zdravlja i promoviranja zdravih stilova života." Đaba vi pričate. Samo mali broj ljudi može zdravo da živi, a ostatak koji ima mala primanja, ili nikakva primanja, ne može ni pomisliti na zdrav stil hranjenja. Uputite vi apel vlastima da povećaju životni standard građana, pa onda dijelite savjete o zdravoj prehrani i zdravom stilu života.
...stručnjaci iz oblasti zdravstva hahah popiskim se lagano na strucnjake.mi imamo samo strucnjake da sta zaseru, s oprostenjem.
rekao Goran Cerkez....ubleha!
je li se to odnosi na ovu treću klasu uvozne hrane ili na domaće proizvode, kojih skoro i nema u marketima
izvinite stp ta vaša uvjeravanja ipak uzimam sa rezervom :)
GMO nije zdrava hrana, zakonom je zabranjeno kod nas, a opet ga ima u proizvodima! Ustvari kod nas ima svega, šalju otpad iz EU i nama ga uvaljuju kao "EU" proizvod po "EU" standardu.
Sve zavisi koliko se Seadu Mačkiću "uleti" u džep, inače direktoru agencije kojeg je postavila SDA,
Ha ha ha ha ha ha.... Ugusi se od ispravne hrane