BiH
3

Doboj: Izvještaj protiv roditelja jer su zapostavili djecu

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija iz Petrova podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dva izvještaja protiv osoba čiji su inicijali S.M. i G.R, oboje iz Petrova, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje maloljetnih osoba.

Iako su takvu dužnost nesmetano mogli da vrše, prijavljena S.M. je kao roditelj grubo zanemarila dužnost vaspitanja maloljetne kćerke, a G.R. svog maloljetnog sina, usljed čega je nastupilo asocijalno ponašanje maloljetnika koji su se u poslijepodnevnim časovima 24. oktobra udaljili iz porodičnih domova i prespavali u neuslovnom smještaju, a da ih roditelji nisu tražili, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

Maloljetnici su nepovrijeđeni pronađeni dan kasnije, nakon potrage koju su organizovali policijski službenici dobojskog CJB.

U saopštenju se navodi da su nakon prvog udaljavanja maloljetnika policijski službenici Policijske stanice Petrovo i radnici Centra za socijalni rad Petrovo obavili razgovor sa roditeljima S.M. i G.R, kojim je ukazano na prava i dužnosti roditelja, a oni su ponovo zanemarili dužnost zbrinjavanja i vaspitanja svoje djece koja su se 4. novembra ponovo zajedno udaljila iz kuće.

Maloljetnici su noć proveli u istom neuslovnom smještaju, a da ih roditelji nisu tražili.

Tokom iste noći maloljetnici su počinili krivično djelo krađe na štetu lica u čijem su pomoćnom objektu prespavali, dok su na štetu drugog lica počinili krivično djelo oštećenja tuđe stvari.