Komentari (468)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Govna treba sudskim putem goniti do Strazbura! Ovaj slučaj se jednostavno ne može izgubiti. Može dugo trajati, može puno koštati, ali izgubiti se ne može.
Sudija mora poznavati hercegovački.
Ja mislim da je problem u tome sto se na srpskom jeziku kaze "bosnjacki jezik" a ne bosanski jezik. Tako bi isto u FBiH u svjedocanstvu trebalo pisati "srbijanski" umjesto srpskog jezika jer se u FBiH koristi bosanski jezik koji se pak na srpskom kaze bosnjacki jezik. Ako se na to sve jos umijesa i hrvatski jezik koji se na bosanskom ili po srpskom ili srbijanskom kaze bosnjacki jezik, kaze skotorski jezik, onda ce nam trebati svima po tri fakulteta da naucimo kojim jezikom uopste govorimo :-)))))))))))))))))))))))
PRIKAŽI ODGOVORE (33)
Uvijek bio i ostace bosanski! Dok je Bosne, Bosanaca i Hercegovaca bice i bosanskog jezika!
Tako i treba
Šta nam rade! Teško onome ko ima ikakve veze sa Srbinom. Na žalost ali je tako, ne mrzim nikoga, naravno ni Srbe ali da su blago rečeno ,,čudni ljudi,, jesu brate. Jednostavno oni neće fin odnos ni sa kim, ali bukvalno ni sa kim, oni su dobri isključivo sa onim od koga imaju ili mogu imati debelu korist ili su dobri sa onim kome nametnu jaram i ,,jašu,, ga kako stižu. Normalan odnos. e to nema kod Srbina to je isfrustriran narod od postanka.
8 petica i 8 cetvrtica i prolazna 5 ?! zato su svi doktori jebote !
Očigledno da se u zemlji mogu kršiti ustavna prava i to od institucija pojedinih, žalosno da pravno ustrojstvo i pravnici njemo sve to gledaju, očigledno da su preko veze dobili diplome.
Zloco U Svicerskoj se govori swicerdeutsch A ne austriskia ako si trazio odg znas idemo dalje
Hahahah koji si ti moron. Nadam se da si posljedni !
Gospodo, na srpskom jeziku "bosanski" se kaže "bošnjački". Od kada ako se pitate, od jučer, pravilo staro kao i vaš "bosanski", a gdje je hercegovački uz bosanski?!?
OK, genijalna ideja srpskih "mislilaca" kaže da se na srpskom jeziku bosanski jezik imenuje kao bošnjački (kao što se za deutsch npr¸. kaže njemački ). Pitanje glasi zašto bošnjačkoj djeci izdaju svjedočanstva na srpskom jeziku kad je i "jezik bošnjaka" službeni jezik u RS-u? Na jeziku bošnjaka, narodni jezik se imenuje kao bosanski..i tačka!
Bošnjaci, na srpskom jeziku "bosanski" se kaže "bošnjački"
TLN je mila majka dokle ove gluposti sezu...sad ce se zaliti i na cirilicu, pa jos ako je ekavicom napisano eto viska belaja...btw nisu djeca odbila svjedocanstva, nego njihovi roditelji.
a to boze vi imali istoriju prije turaka pa turci su donijeli sve jer ste bili zaostali i nepismeni i ono malo sto ste dobili pameti i napretka ste uzeli od turala pocevsi od pisla i obicaja hrane kulture a turci su za uzvvrat davali svoj porod na ovim prostorima donoseci mir i blagostanje 500 godina a koliko znam a mislim da znam da je bosna bila i prije srbije jer srbija nije postojala postojao je samo beogradski pasaluk a poslije je srbija uz pomoc jugoslavije nekadasnje uzela vojvodinu od majara i neke dijelovo od rumunije i naravno od bosne i sad oni se dusaju da su nesta slabe argumente imas osim ako ne vijerujes u lazi koja su kroz istoriju plasirali lazni intelektuaci kojima i danas vijerujete da a oni su kroz cijelu istoriju lagali i obmanjivali ljudima kao i dan danas sto pojedini iskoristavaju vas kao srestvo da bi ostvarili neke svoje ciljeve ne gledajuci cijenu kakva je po vas i pogledaj kako zivite sami jad i cemer a njih nije briga dok ostali zive poput slovenaca i ostali nacija a vama zivot prolazi u ne znanju i jadu
Trebalo je samo da traze da im se svjedocanstvo izda na bosanskom jeziku i pisalo bi "bosanski jezik"... Ocito je da je ovo svjedocanstvo izdato na srpskom jeziku, a ne mogu Bosnjaci odredjivati pravila i standard srpskog jezika. Na srpskom jeziku se jezik kojim govore Bosnjaci zove bosnjacki, kao sto se jezik kojim govore Englezi zove engleski, a ne English, kako ga sami Englezi zovu...
Raja pozdrav sa Korcule, vrijeme je extra ;) Ajde sad minusi da vidim kolko vas nece na more ovog ljeta..
O srvi iz republike sumske, vama treba uvjesti albanski jezik a imate potrebe I za turskim.......... ;).
čuj bošnjački jezik :D e svakakvih budalaština :S
Kada su davne 1990 braca Hrvati odlucili da imaju svoj hrvatski jezik, koji uzgred budi receno, nema nikakve slicnosti sa primitivnim, agresorskim srpskim jezikom, oni su odlucili da nas uveseljavaju sa novim rijecima kao sto je npr. "zrakoplov". To je bilo u isto vrijeme i edukativno i zabavno. Braca Crnogorci su se odlucili za jos moderniju varijantu, dodajuci u zaostalu, srpsku, hegemonisticku azbuku slovo "Ś" da mogu na miru, na cistom crnogorskom da napisu "šjekira". Braca muslimani se malo razocarali jer su samo tu i tamo dodali poneko slovo h i odlucili da "cetverica" zvuci mnogo bolje od "cetvorica". Podrzimo svi i ovaj najnoviji bosnjacki jezik. Treba i dalje nasmijavati pismene, zbunjivati nepismene, a djeca ce se vec nekako snaci. Dok se mi svadjamo, mozda predju na maternji, engleski jezik.
Izvini i oprosti Sasa, ali kaze se: "šekira" :))
Filipovicka, hvala na ispravci :-) Crnogorski volim, ali ga ne govorim bas tecno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Srbi su zlocudan narod koji je svoju historiju falcificiralii i to od godine 1387 kad su ko fol odbili osmanlije u bitci kod rijeke marice...
To su Srbi izgubili samo tako. Nigdje se Marička bitka ne bilježi kao pobjeda, ili remi. Turci su je detaljno opisali, čak joj dali i ime, Srpski kovčezi.