Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jezik bosnjackog naroda-nista gluplje nije iskocilo iz lonca "manjeg entiteta" :)
Moto nase divne drzave ! "IMAMO PROBLEME ZA SVA RIJESENJA"
Dosadni ste sa jezikom i nacionalnom grupom predmeta.Ako vam se ne svidja sistem,upisite svoju djecu u skolu sa drugim sistemom i kraj price.Ja ne bih dao svome djetetu da uci po planu i programu Sarajeva ili Mostara,ali ne bih ni kmecao,jednostavno bih ga upisao u RS i kraj price.Tako i vi,velika je Federacija,imate izbor.
Dosadni su oni sto osporavaju nesto sto se nemoze pobiti dijalogom.Presijom moze ali nije ni to do vjeka
Ti bi da nastavis s etnickim ciscenjem tamo gdje su ti tata, striko i ujak stali 1995, samo drugom metodom, zar ne? A ne, bosnjacka djeca iz RS, koji je sastavni dio BiH, pa tako i obrazovnog sistema, ce kad tad uciti BOSANSKI jezik. A tebi ako se ne svidja, lijepo se preseli u Srbiju i tamo pricaj srpski da te cijeli svijet razumije.
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Dražin pokret mogao bi povući kontra mjeru Alijinom pokretu i zatražiti priznavanje četničkog jezika na području federacije.
sipu racku mi zajedno sa drazom
Zamislite da Švicarska ima Francuze, Italijane, Njemce i Romane kao stanovnike države! Još imaju većih razloga za to, jer pored različitih konfesija, govore i totalno različite jezike. Karinu bi ona danas bila ono što jest.
Ocigledni je fasizam negiranje tudjeg jezika i nacionalnosti. Lingvocid i etnocid su neke od odlika fasista
i tebi ta bosancica za desetku :))
ma jok, to si ti nesto pomijes'o. ovdje su svi Srbi. :))
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
„Zemlja koja uništava svoje obrazovanje ne čini to nikada samo zbog para. Jedna zemlja koja uništava svoje obrazovanje je odveć pod vladavinom onih koji od širenja obrazovanja strahuju jer neobrazovanim ljudima lakše se manipuliše“ - Italo Kalvino.