Centri civilnih inicijativa
0
"Direktore škola trebaju birati roditelji"
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nezadovoljstvo roditelja se mora uociti i pristupiti zadovoljavanju roditeljskih zahtjeva uz neomalovazavanje skolskih potreba.Direktori moraju slusati roditelje jer su tu zbog njih.Nema losih roditelja ali ima losih direktora,a roditelji su tu da pronadzu prave.Samo roditelji mogu da ocjene njihov iskreni rad i ljubav prema poslu a ne njihove kolege,jer znamo i zasto.
Roditelji vec biraju direktore. Kad izadju da glasaju na redovnim izborima. Sta im sad kao smetaju ministri obrazovanja i njihove strucne odluke kad su glasali za njihove stranke?
NEMA TU NIKAKVOG FILTRIRANJA,TO MORAJU BITI KULTURNE PAZLJIVE I USLUZNE OSOBE A NE OVI KRETENI DRSKI KOJI NEVIDE NIKOG OSIM SEBE. EGOISTI MALOUMNI. Ima mnogo finih novih i mladih osposobljenih kadrova koje ce roditelji da pronadzu i postave za diektore i ostalo rukovodstvo skolske uprave.Pa kad dodzu da obidzu svoju djecu,da imaju sa kim da porazgovaraju i da ih nadzu ondje gdje im je mjesto tj u njihovim kancelarijama a ne u restoranima i kafanama.
mislim da roditelji ne mogu odluciti o necijoj strucnosti. ako je toliko bitno da roditelji imaju neki uticaj, onda im se mozda moze dati izbor od nekoliko kandidata koje filtrira ministarstvo obrazovanja? je li moguce u bosni imati privatnu skolu?
naravno, direktore skola trebaju birati na vijecu kongresa bosnjackih intelektualaca i konkresu sda
Tako je dosta je vise ovih papaka,nedaju se gledati ko da imaju krunu na glavi.Samo smjeniti g...a
koji levati, ko eto roditelji znaju bolje od ministarstava obrazovanja koji je ucitelj bolji. u konacnici bi to zavrsilo direktorima koji daju petice i gdje djeca mogu raditi sta hoce.