Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opa, vidi ti Zenice sto je cool. Izborni predmet u osnovnoj i srednjoj skoli "turski jezik" :-))) Ima li i arapski kao izborni predmet za skolarce? Kad sam ja isao u osnovnu bio popularan engleski, a poneko je ucio i njemacki. Rijetki sretnici su imali opciju da uce i francuski ili ruski. Sad su izgleda u modi ovi bliskoistocni i azijski jezici.
Mustafa efendija Cerić: “gledam vas Turke i Bošnjake i ne vidim razlike, kao da vas je ista mater rodila“.
Pa više srbi imaju zajedničkog sa Turcima...500 godina taslaĆenja nije malo baja! :P
Mustafa efendija Cerić: "I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, ..."
Tvrtko sta ti zuta karina radi od ove lijepe zemlje..
Sto se ovo ne obiljezava u Banja Luci.. Srbi su turski potomci a ne Bosnjaci..
Sta bi dali ovi dusmani, da im nesto ovakvo Rusi organizuju u manjem entitetu, a ovdje loze Bosnje protiv Turske!? 👍
prelijepo.. treba graditi odnose sa ovim zemljama koje su stabilne i koje doprinose nasem skolstvu. Po ovim komentarima koje sam procitao, bosnjo bi radije da uci ruski, al komunizam je svoje isprdio, zao mi je fufice.
Gade mi se ove zastave koje se crvene od krvi i nepravde koju su turski barbari nanosili onima koje su porobili.
Spalimo zastave sve,mašimo ćunama!
Kad će kolektivno džerašenje? šta da kažem,za vrijeme srboslavije ja sam učio ruski jezik,nikada nisam znao zašto, tek kasnije ću skontati da je to bila volja pročetničkih elemenata, Ipak,protiv sam bilo kakvih"prepisivanja"turskih običaja Ovo je Bosna,jedna i jedina Svakom svačije meni moje
pročitaj tekst s razumijevanjem, ako možeš a ako ne možeš evo pomoći ću ti: radi se o djeci koja izučavaju turski jezik kao IZBORNI PREDMET, ako znaš šta to znači?! prije je ruski bio obavezan u obrazovanju (manji broj je imao sreću pa su učili njemački ili engleski), tako da se to nikako ne moze svesti pod isto 😛😛😛!!!
demokratija, roditelji i njihova djeca odlučuju šta će učiti. bolje je da izučavaju jezike nego da posjećuju kladionice, diskoteke, kafiće i sl.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Gde ste gde ste ;-D
Koliko je karta za koncert?
obraz!
Neka djece mašala!
Ne znam oztkud ovoliko Turske u zadnjee vrijeme?
e jeste nasli jezik koji da vam djeca uce ... sigurno ce u buducnosti biti jako koristan P.S. bolje bi prosli sa esperantom ili kako se vec zvao
Dakle suncokreti se sada okrecu ka Turskoj :)