BiH
36

Dino Merlin i 6.000 djece u zeničkoj Areni na Dječijem festivalu

Piše: E. M.
Sa prošlogodišnjeg Dječijeg festivala (Foto: Facebook)
Sa prošlogodišnjeg Dječijeg festivala (Foto: Facebook)
Učenici osnovnih i srednjih škola koji izučavaju turski jezik kao izborni predmet sastat će se na "Dječijem festivalu " koji će biti održan sutra u Gradskoj areni u Zenici povodom obilježavanja Dana nacionalnog suvereniteta i praznika djeteta.

Prvi Dječiji festival 2012. godine organizovao je Institut Yunus Emre Sarajevo, a ovogodišnji festival uz direktran prijenos na TRT Avaz će se održati u Zenici.

Na ovogodišnjem obilježavanju Dana djeteta u Zenici će se okupiti oko 6.000 školaraca koji uče turski jezik u 120 škola iz sedam kantona Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo obrazovanja Republike Turske i Ministarstvo obrazovanja Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi posjetioci Dječijeg festivala dobit će poklone, a realizaciju je podržalo 105 institucija i organizacija. Jedan od suorganizatora je i Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH Zenica.

Jedan od najpoznatijih pjevača u Bosni i Hercegovini Dino Merlin sutra će u Gradskoj areni u Zenici održati koncert povodom obilježavanja Dana djeteta u Republici Turskoj, a kulturno-zabavni program svojim nastupima uveličati će se i drugi učesnici iz Zenice, Konjica i Sarajeva.