Traže da vlasti regulišu ovu oblast
0
Dimnjačari u Kantonu Sarajevo više neće pregledati dimnjake
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podrska dimnjacarima. Pustite ljude da rade, jest da ce opet biti preko leđa građana, ali kad mogu davati za sve gluposti, telefon, kablovska, internet, smece, kanalizacija, dat cu i za dimnjacara, pa kud puklo da puklo!
Možete li zamisliti šta bi se desilo,da u stambenoj zgradi, komšija ispod vas na ventilaciju kupatila naloži peć na drva? A tek da vam se zapali dimnjak? Da priključite plinsko trošilo na dimnjak čija je prohodnost upitna? Navedene probleme, normalno, rješava dimnjačar. Ako je problem donošenja odluke o dimnjačarskoj djelatnosti, koja je u interesu zaštite građana, lica i imovine, onda je ne treba ni usvajati!
Dimnjačari ne žele nikakve namete građanima žele samo odluku o dim. djelatnosti da bi bi svi bili što bezbjedniji od gušenja i požara. Juče su gorila tri dimnjaka, a koliko toga ima u toku godiine znaju vatrogasci.Kažu dimnjačari da je Sarajevo jedini Veči grad u Evropi bez zakonske regulative o dimnjačarstvu.
da karić razmišlja o narodu nebi dozvolio da u sarajevu ljudi umiru od trovanja gasovima ,njemu je žali bože što je na tom mjestu važna samo njegova fotelja
zašto se taj gospodin karić stidi priznati da nema znanja i potraži pomoć od susjednih država kao što su hrvatska,slovenija ,austrija itd.ili upotrebi internet i dobije sve zakone,odluke koje imaju susjedne države ,a ima i ljube u parlamentu koji dobro poznaju zakon o zaštiti okoliša.
političari u bih znaju samo primati dobru platu ,čast izuzecima
nikakvo novo nametanje nije u pitanju niti dimnjačari imaju interesa nametati narodu više da plaća nego da se samo zakonski dovede u red i ovaj stari zanat, a u cilju spriječavanja trovanja ugljen monoksidom
Godišnji prosjek smrtno ugušenih od plina, a zbog neispravnih instalacija je dvoje. Sjetih se tragedije Kerima M. mladića od 17 godina,...sina poznatog novinara, a sada ambasadora. :((( Dolje ljaga iz kantonali Vlade!
Dimnjačari se znaci brinu i o građanima i o sebi i svojoj djelatnosti. Niko tu ne uzima tal od građana, jer sasvim je korektno da daju za 40KM saglasnost na dimnjak, sto znaci da se na taj dimnjak moze staviti gasni aparat. Druga stvar su građani, recimo: dimnjak treba svake godine čistiti, što mnogi ne rade i zato se neki i uguše, što ne vrijedi za 40KM za čišćenje/god.
Jel im to malo, uzmu 40 KM samo za potvrdu, nista i ne pregledaju... samo talovi...
Broj nezaposlenih se povecava,umjesto da smanjuje!:/
Od kud sad i dimnjacari
E kako se ovaj Hamdo Karić brine o građanima, svaka mu čast...Da su bogdo svi ovakvi...A kome Hamdo ublehe udaraš ???
Steta!:)A kazu iglica od dimnjacara donosi srecu..Znaci gradani ostaju bez srece..:):)