Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sejdiću skloni rođake s ulica oni nam kaljaju ugled ovoga grada pa ćete dobiti svoja prava
Odluke koje je danas donijela skupština Kantona Sarajevo je najgori oblik Diskriminacija naroda i narodnosti u Bosni i Hercegovini. Namjera da "ostali" imaju ista prava kao "konstitutivni", je podvala jer ti ostali moraju biti navedeni eksplicitno kao i konstitutivni, u suprotnom imat ćemo dvije skupine, KONSTITUTIVNI i OSTALI.
Ја жегам једну Тузланку са сјајним гузовима која се, како она каже, осјећа као Босанка и Херцеговка. Прије тога се осјећала као Муслиманка, па Бошњакиња. Ја јој кажем, не може бона тако, ево узми мене. Ја сам Србенда, а ноге ми се осјећају када не изујем ципеле цијели дан. Не може се инснан осјећати као Босанац и Херцеговац. Или јесте или није. Додуше, мало је комликовано због подијељене личности, али и то се може превазићи: Прије подне Босанац, а послије Херцеговац.
I ovaj Sejdić Finci nezna šta hoće.
Nikada Bosanci i Hercegovci neće prihvatiti da budu "ostali". Bosanci su narod koji se borio za državu BiH, ima svoj jezik, kulturu i tekovine.
kod god zeli da bih vidi uredjenu po plemenskim osnovama, taj mora biti svjestan da je neminovan rezultat - podjela zemlje. gradjansko uredjenje ne garantuje cjelovitost, ali je jedina sansa za normalnu zemlju.
Ma cigo
ako si ostali, ne mozes: -biti izabran za u predsjenistvo -biti izabran na ikakvu iole vazniju funkciju na drzavnom budzetu -biti direktor rtv bih -biti nacelink mupa -biti direktor aerodroma -biti izabran za miss bih, sad je red na hrvaticu -biti direktor muzicke skole na ilidzi - to je za sda kadar iz sandzaka -biti uposlen u grasu - za bracu iz sandzaka -biti dikrektor vrtica - arzija ne popusta nego je najbolja opcija - emigrirati u australiju i postati isti kao i svi gradjani australije
su oni sto su jos ostali normalni... :)
Covjek je u pravu, al opet kad skontam koliko opstrukcija radi SDA, dobro smo i ovo dobili. Ko macija guza!!!!
Pa i vi izgleda željni fotelja, šta je ovo svi foteljaši kao sdaovci
trebao si onda staviti "gradjanin drugoga reda" ako si "ostali"
joooj i ti Sejda malo kakiš
Ma skonto Dervo da ce morati staviti kljuc u bravu svoje nevladine organizacije (citaj nema vise donatorske love), pa je i dalje nezadovoljan :)
Ja sam "Ostali" i meni termin ne smeta, niti je pezorativan. Gore mi je "Nacionalna manjina". Rijec "manjina" je pezorativnija od rijeci "ostali".