BiH
113

Demokratska fronta održala predizborne skupove u Doboj Istoku i Živinicama

Klix.ba
U Doboj Istoku i Živinicama sinoć su održani predizborni skupovi Demokratske fronte – Željko Komšić na kojim su predstavljeni kandidati za zakonodavnu vlast na Općim izborima 2014. iz Tuzlanskog kantona.

Dževdeta Mujkić – Mujović, kandidatkinja za Skupštinu katona i predsjednica OO DF Doboj Istok rekala je da promjene moraju početi od lokalne zajednice i da mi ne smijemo dozvoliti još četiri godine agonije koju trenutni vlastodršci nazivaju "životom".

"Ovo što su nam oni napravili nije život dostojan čovjeka. Jer nikome sem njima nije dobro! Zar da ljudi budu sretni ako dobiju na vrijeme penziju? Zar je sretan život samo zato što je rat stao? Zar da borci, invalidi, porodice šehida i poginulih boraca trebaju biti sretni kada vide da se ništa nije promjenilo", zaključila je Mujkić – Mujović.

Kandidat za Skupštinu kantona, Sabid Zekan rekao da će Demokratska fronta – Željko Komšić „ako dobije značajan dio vlasti zaštiti radnike tako što ćemo regulisati radno vrijeme i inspekcijski nadzor. Utjecati na smanjene doprinosa za rad, a zauzvrat povećati poreze, naprimjer za nova vozila. U obrazovanju ćemo uvesti praktični rad učenika i studenata, te napraviti manje proizvodne pogone gdje bi isti obavljali praksu“.

Mahmutbegović Mevludin, predsjednik OO DF Živinice i kandidat za Skupštinu kantona, također se obratio riječima: “Bosanci i Hercegovci 12. Oktobra, sa olovkom u ruci i glasačkim listićem, budite hrabri i krenite odlučno u promjene. Pozivam vas da u oktobru zaokružite narandžastu revoluciju”.

Admir Huskanović, kandidat za Parlament Federacije BiH kazao je: „Kome je dobro u ovakvoj državi i sa ovakvom vlašću neka 12. oktobra ponovo bira istu opciju, a svi ostali kojima nije dobro i koji se nisu snašli krenut će odlučno u promjene i dati svoj glas kandidatima Demokratske fronte – Željko Komšić“. Kandidat za federalni Parlament, Nermin Avdić istakao je da je narod ogorčen trenutnom politikom zbog čega više ne vjeruje nikome.

„Narod je izgubio nadu i misli da su sve političke stranke i političari isti. Nisu svi isti! Mi pred vas izlazimo čistog obraza.“ dodao je Avdić.

Damir Bećirović, kandidat za državni Parlament u Tuzlanskoj izbornoj jedinici rekao je da Bosna i Hercegovina ne može podnijeti razmjere korupcije i kriminala čemu je izložena zadnjih dvadeset godina.

"Mi u Demokratskoj fronti – Željko Komšić imamo stav da je borba protiv odgovornih za korupciju i kriminal u ovome momentu najviši oblik patriotizma u našoj zemlji. Neko mora krivično odgovarati za milione maraka koje su ukradene prilikom privatizacije državnog kapitala,“ naglasio je Bećirović.

Prisutnim se obratio i Emir Suljagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda koji je kazao: „U protekla tri dana vodstvo SDP-a proglasilo je neprijateljem Sjedinjene Američke Države, najvećeg i dokazanog saveznika Bosne i Hercegovine. Dio vodstva SDA proglasio je neprijateljem najvažniju i najveću članicu EU, Njemačku. Očigledno je da vodstvo koalicije na vlasti pokazuje u najmanju ruku znake neuračunljivosti. Zapjenjenost i nestabilnost koju pokazuje ova vlast nisu osobine potrebne za vođenje ove zemlje u naredne četiri godine. Oni koji ovih dana napadaju zvanični Vašington i Berlin zatvorili su sebi mnogo vrata u posljednja tri dana. Potrebno je da ih građani spriječe da ta vrata zatvore i Bosni i Hercegovini“.

“Moramo biti svjesni da nam neće biti lako, bit će teško i imat ćemo mnogo problema ali ih možemo i moramo prevazići, samo sa puno rada, poštenja i vjere u bolje sutra. Vodilja nam je da radimo za narod i Bosnu i Hercegovinu, a ne za lični interes, jer mi želimo dugoročno dobro ovoj zemlji i našoj djeci. Ne smijemo i nećemo iznevjeriti ovaj narod. Pozivam Bosance i Hercegovce da 12. oktobra masovno izađu na izbore i daju glas kandidatima Demokratske fronte,“ kazao je predsjednik DF-a Željko Komšić, kandidat za državni Parlament.