BiH
102

Delegacija SBiH gostuje kod SDA: Nova Vlada FBiH prije nego što "djeca krenu u školu"

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas će se u prostorijama SDA održati novi sastanak delegacija Stranke za BiH i SDA, koje će razgovarati o aktivnostima u vezi sa realizacijom novodogovorene koalicije na nivou FBiH.

Sastanak će se održati u 17 sati, delegaciju SDA predvodit će zamjenik predsjednika Adil Osmanović, dok će delegaciju SBiH predvoditi potpredsjednik Besim Imamović.

"Danas razgovaramo o resorima, odnosno o pravima i odgovornostima onoga ko ulazi u vladu. Razgovaramo o tome ko će imati koje odgovornosti, ali i koja su prava koja pripadaju Stranci za BiH", kaže za Klix.ba predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.

Nakon nedavnog sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem Jerlagić je izjavio da će Stranci za BiH pripasti resor energetike. Izetbegović ga je korigovao rekavši da će Stranci za BiH pripasti ministarstvo energetike, ali ne i cijeli resor.

"Nisam ja ni mislio da će kompletan resor pripasti nama. Logično je da to bude jedan unakrsni sistem kako je i uobičajen kada se radi o rukovođenju unutar resora. Tako je uvijek bilo i tako uvijek treba biti, ne može neka stranka dobiti 100 posto neki resor", pojašnjava Jerlagić.

On naglašava da bi novi ministri trebali biti imenovani čim prije kako bi se krenulo u realizaciju reformi.

"Mi bismo htjeli da to bude jučer, a ne sutra. Ne smijemo izgubiti više nijedan dan i što se nas tiče to može biti završeno na prvoj sjednici Parlamenta FBiH. Ne smijemo dozvoliti da djeca krenu u školu, a da vlada nije kompletirana", zaključuje Jerlagić.