BiH
0

Delegacija Općine Stari Grad odala počast poginulim borcima

FENA
Učenjem Fatihe i minutom šutnje na spomen-obilježju na Kovačima delegacija Općine Stari Grad Sarajevo je povodom Dana općine u četvrtak odala počast poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić i vijećnici te općine odali su počast i prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću.

Hadžibajrić je podsjetio kako je Općina Stari Grad prva proglasila 2. maj "Danom Općine Stari Grad", uzimajući u obzir i Općinu Centar i Kanton Sarajevo, jer sva dešavanja u toku agresija ne BiH 2. maja 1992.godine, su se desila na teritoriji Općine Stari Grad.

"Sa ove distance, Općina Stari Grad je otporom koji je pružila 2. maja 1992.godine sačuvala ne samo Sarajevo, nego i Bosnu i Hercegovinu", kazao je Hadžibajrić.

Naglasio je kako danas kod onih koji su branili grad, vlada nezadovoljstvo, velika je nezaposlenost.

"Ljudi koji su vodili bitku, koji su se borili, koji su odbranili Sarajevo, danas nisu našli radna mjesta, a napredak privrede koja je trebala da zaživi u većem kapacitetu je izostao", naglasio je Hadžibajrić.

Delegacija Općine Stari Grad je povodom "Dani Općine Stari Grad" - posjetila mezar Ishak-bega Ishakovića i turbe Gazi Husrev-bega.