BiH
0

Delegacija MO i OS BiH u Washingtonu: Značajan doprinos BiH u operacijama podrške miru

Anadolija
Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH predvođena ministrom Zekerijahom Osmićem razgovarala je u utorak u odvojenim susretima sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Aziju Yee Hoytom i pomoćnik  državnog sekretara SAD za političko-vojna pitanja Thomasom Kellyem u State Departmentu. 

Hoyt i Kelly su istakli čvrstu opredijeljenost SAD da pomogne BiH na putu prema atlantskim integracijama i daljem razvijanju partnerskih odnosa dviju država.

Istakli su značajan doprinos OS BiH u operacijama podrške miru, a bh. ministar odbrane Osmić iskoristio je priliku da se zahvali na pomoći koju BiH dobija od SAD-a, Američke ambasade u BiH i NATO štaba u BiH te izrazio težnju da se partnerski odnosi razvijaju u budućnosti, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U pratnji delegacije na sastancima u State Departmentu i na prijemu u Ambasadi BiH prisustvovao je brigadir Scott Miller, vojni ataše SAD u BiH.

Drugog dana službene posjete delegacija MO i OS BiH će imati sastanak  sa kongresmenom Mikeom Turnerom, šefom delegacije SAD u NATO Parlamentarnoj skupštini. Razgovarat će se o temi "Trenutna politička situacija u BiH sa akcentom na reforme koje BiH sprovodi na putu ka NATO savezu".