O pitanjima iz oblasti prevoza
0

Delegacija Kantona i grada Sarajeva u posjeti Zagrebu

FENA
Na poziv Zagrebačkog holdinga, delegacija Kantona i Grada Sarajeva predvođena ministrom za promet i komunikacije KS-a Harisom Lulićem i zamjenikom gradonačelnika Igorom Kamočajijem boravila je 13. i 14. jula u Zagrebu, kada je održan niz radnih sastanaka na kojima su razmatrana pitanja iz oblasti javnog prevoza.

Delegacije se susrele s predstavnicima Zagrebačkog holdinga, direktorom ZET-a (Zagrebački električni tramvaj) Ivanom Miličevićem, s pomoćnikom pročelnika Grada Zagreba za promet i ceste Mijom Bezerom, te s pročelnikom Grada Zagreba za energetsku efikasnost Marijanom Marasom.

Poseban akcent na sastancima stavljen je na uvođenje autobusa na prirodni plin u gradski prevoz, zatim na modalitete i organizaciju prevoza osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama te na organizaciju naplate usluga javnog prevoza.

Tokom sastanka, delegacija Kantona i Grada Sarajeva upoznala je kolege iz Zagreba o aktivnostima koje se poduzimaju u kontekstu racionalnog korištenja energije i energetski održivog razvoja grada i kantona.

Pozitivna praksa grada Zagreba predstavlja odličnu osnovu za implementaciju određenih aktivnosti i u Gradu Sarajevu.

Tokom posjete Zagrebu delegacija je obišla Centar za praćenje i organizaciju prometa i novi dispečerski centar, a održan je i sastanak s visokom delegacijom firme "Končar".

Delegacija se susrela i s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.